Νέα Σελήνη στην Παρθένο – Μείνε εδώ!

newmoon

Ένας μήνας μετά την Ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου στον Λέοντα. Έχουμε όλοι πάρει τα κομμάτια από την προηγούμενή μας πραγματικότητα, που σε συντριπτική πλειοψηφία δεν υπάρχει πια, και χωρίς να έχουμε χρόνο να εμπεδώσουμε το τι ακριβώς έγινε, έχουμε μπει στο ζώδιο της Παρθένου και στήνουμε τη νέα μας πραγματικότητα από την αρχή. Μετά τους τυφώνες στην Αμερική, τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, τους σεισμούς στην Ιταλία, την προσαρμοστικότητά μας έρχεται να ενισχύσει η Νέα Σελήνη στην Παρθένο και την ικανότητά μας να υλοποιήσουμε τις νέες συνθήκες της ζωής μας.

Τα καιρικά και γεωλογικά αυτά φαινόμενα συμβολίζουν  το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας (Υδροχόος) και δεν είναι παρά μια μεγάλη αντανάκλαση των μικρότερων αλλαγών που συνέβησαν μεμονωμένα στις προσωπικές μας ζωές κατά τη διάρκεια των εκλείψεων του Αυγούστου, στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα,  μέχρι και τώρα που η Σελήνη έκανε έναν ολόκληρο κύκλο κι επανέρχεται σε θέση εκκίνησης με νέα δεδομένα.  Είναι εδώ, σε σύνοδο με τον Άρη και τον Ερμή, να μας προκαλεί τάσεις τελειομανίας, υπεραναλύσεις,  και εν τέλει αμφιβολίες για το αν κάνουμε καλά τα πράγματα. Είναι εδώ,  σε τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Τοξότη, ασκώντας μας κριτική από θέσεις ιεραρχίας όπως γονείς, αφεντικά, νομοθεσία. Δεν παίζει ρόλο αν έχουμε χάσει τη δουλειά μας. Το αφεντικό συνεχίζει να ζει μέσα στο κεφάλι μας και να εξετάζει την παραμικρή μας κίνηση. Δεν έχει σημασία αν έχουμε χάσει τους γονείς μας ή αν έχουμε αυτονομηθεί καιρό τώρα. Αυτοί είναι μέσα μας, επιτηρούν το σπίτι μας, κοιτάνε τι φάγαμε σήμερα, αν βγήκαμε εκτός προϋπολογισμού, αν κάναμε κάτι που δε θα έπρεπε… ουφ! Γι’ αυτό χρειάζεται πρώτοι εμείς ν’ αναπτύξουμε την επιείκεια προς τους εαυτούς μας αυτές τις μέρες, και να μη δίνουμε πολλή βάση στη δριμύτατη κριτική που πιθανά θα ακούμε μέσα στο κεφάλι μας. Ό,τι κι αν συνέβη, ήταν να συμβεί, δεν υπήρχε λάθος.

Ευερέθιστοι με τόσα πολλά και νέα δεδομένα που, η αλήθεια είναι ότι πολλά μπορεί και να μη μας αρέσουν, εύκολα μπορεί να εκδηλώσουμε απότομες συμπεριφορές, να τα βάλουμε με τους γύρω μας που είναι πολλοί αυτοί που σχετιζόμαστε πια, βρε που βρέθηκαν τόσοι; Ο Δίας στον Ζυγό συνεχίζει το πάρτι που η Νώρα Βαλσάμη είχε αφήσει στη μέση μετά την επιδρομή του αδερφού της του Χρόνη Έξαρχου: to know us better… πολλές οι σχέσεις,καινούρια παιδιά στην οικογένεια, ή μετακόμιση σε γειτονιά με πολύ κόσμο, ή συγκατοίκηση, όπως έχει βγει στον καθένα. Κάποιοι μας κάνουν, αλλά οι περισσότεροι, σίγουρα όχι. Όποιος επιδείξει ψυχραιμία θα γλιτώσει τα χειρότερα δηλαδή ακόμα στενότερες σχέσεις και επαφές με άτομα που θα προτιμούσε να μείνει μακρυά.

Πολλή κι η δουλειά που πρέπει να γίνει, πολλή η πίεση και μην ξεχνάμε, ένας Ποσειδώνας στέκεται απέναντι, στους Ιχθείς, έτοιμος να τα παρατήσει και να αποδράσει, παρασέρνοντάς μας σε κοπάνα, σε μεθύσι, σε αποφυγή της ευθύνης και εμείς θα πρέπει να μείνουμε εδώ, να αγνοήσουμε αυτή την παρόρμηση αλλά πως; Μμμ… βάζοντας προτεραιότητες; Ωραία ιδέα. Ας αρχίσουμε διαγράφοντας από τη λίστα τις απαιτήσεις όλων αυτών των καινούριων και παλιών άλλων τριγύρω μας. Συγνώμη παιδιά τα επείγοντά σας ή θα περιμένουν ή θα τα λύσετε μόνοι σας. Ποσειδώνας στους Ιχθείς βέβαια θα μας λέει τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαμε να τα δώσουμε όλα σε όλους, αλλά ευτυχώς η Νέα Σελήνη στην Παρθένο λέει «λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να φροντίσω εμένα πρώτα…» Ακόμα καλύτερα η Λίλιθ σε τετράγωνο κι αυτή από τον Τοξότη, ούτε καν λυπάται. Ασχολείται μόνο με τη δική μας φροντίδα. Οι άλλοι, ποιοι άλλοι;

Χρυσές οι τομές αυτής της εκκίνησης από την Παρθένο. Θυμηθείτε να φροντίζετε το πνεύμα σας πρωτ’ απ’ όλα, γιατί όσο πιο καθαρό και συγκροτημένο το κρατήσετε μέσα σ’ αυτό το διάστημα, τόσο πιο εύκολα θα διαχειρίζεστε τα νέα δεδομένα και τα σωστά μονοπάτια θα λαμπυρίζουν  με διαφορά από τα υπόλοιπα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα