Νέες Ματιές στον Κόσμο μας

group fb banner

group fb banner

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσωπικότητες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και εσείς συναντιoύνται και συζητούν με κεντρικό θέμα – ερώτημα: «Πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας και τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου κόσμου;» στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Τρίτση – Αίθουσα Europe Direct, Ακαδημίας 50).

Το πρώτο φεστιβάλ «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Αθήνα σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα, με πολλή μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου, καθ’ όλη τη διάρκειά του, αφήνοντας συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Φέτος η συζήτηση αφορά στους βασικούς τομείς της ανθρώπινης δράσης: τις ανθρώπινες σχέσεις, την παιδεία και την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την αειφορία, την υγεία και τη διατροφή, την πνευματική δράση και τον πνευματικό ακτιβισμό, τη δικαιοσύνη και τη διακυβέρνηση, την οικονομία, τα Μ.Μ.Ε., την επιστήμη, την τεχνολογία, την κοινωνική καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις πλαισιώνονται από βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα του Europe Direct, ένας ξεχωριστός κόσμος περιμένει τους μικρούς μας φίλους με παράλληλες δράσεις και δημιουργική απασχόληση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι οι Αθήνα 9.84, Δροσοσταλίδα, Δικτυογένεσις, Εναλλακτική Δράση, Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση, Ενημερωτικά Γράμματα και InspireYourLife.gr.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16:00 – 21:00, Σάββατο 9:00 – 21:00, Κυριακή 9:00 – 14:30

Είσοδος Ελεύθερη

Οι «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» έχουν στόχο είναι να μοιραστούν διαφορετικές οπτικές για τον κόσμο, να ενημερώσουν, να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν σε σχέση με νέες ιδέες, γνώσεις, προτάσεις και λύσεις, που βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και συνύπαρξης, να δημιουργήσουν ένα «χώρο» συνάντησης και ανταλλαγής, που ενθαρρύνει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων και των ομάδων που δρουν στην κοινωνία και βοηθά στην υλοποίηση και το συντονισμό από κοινού δράσεων τους, να αποτελέσουν ένα πόλο έλξης που ενώνει δημιουργικές και πνευματικές δυνάμεις και να συμβάλλουν στην πνευματική αφύπνιση, στη διεύρυνση της ανθρώπινης συνειδητότητας, στην ενδυνάμωση και εξέλιξη των ανθρώπων, στη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων και στη μεταμόρφωση του κόσμου και της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες διατίθενται στον ιστοχώρο https://enallaktikiagenda.gr/event/nees-maties-ston-kosmo-mas/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα