1ο Nefele Φεστιβάλ: Δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με θεματικό άξονα την ψυχική υγεία

1ο Nefele Φεστιβάλ: Δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με θεματικό άξονα την ψυχική υγεία

1ο Nefele Φεστιβάλ

Δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με θεματικό άξονα την ψυχική υγεία

Από την 1 η έως και τις 16 Οκτωβρίου, έρχεται στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Μουσείο Μπουζιάνη αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους, ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ Τέχνης που είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία!

Το 1 ο Nefele Φεστιβάλ είναι το 1 ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία και στις 16 ημέρες που θα διαρκέσει υπόσχεται ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα για όλους με δωρεάν είσοδο σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του!

Πάνω από 600 καλλιτέχνες, από 23 χώρες συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ όπου θα λάβουν χώρα εκθέσεις, συναυλίες, ομιλίες και συζητήσεις, Εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές και πολλές άλλες εκδηλώσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα του ενδιαφέροντος.

Εκδηλώσεις και Χώροι διεξαγωγής

Κινηματογράφος

03/10 – 14/10: Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών ελλήνων και ξένων δημιουργών, που εξετάζουν και πραγματεύονται θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, αλλά και με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Στους ανοιχτούς χώρους της Σχολής, θα πραγματοποιηθούν και άλλα δρώμενα, ενώ θα γίνουν και εργαστήρια κινηματογράφου.

Ανοιχτοί Δημόσιοι Χώροι στην περιοχή του Υμηττού και της Δάφνης: Διάφορες  ξεχωριστές παραστάσεις διοργανώνονται από την Σχολή Καλών Τεχνών και πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους. Το θέατρο ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο της αίθουσας, καταρρίπτει τις συμβάσεις όπως ακριβώς λειτουργεί και ο ανθρώπινος ψυχισμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο… όλα μπορούν να ανατραπούν!

Εκθέσεις

01/10- 16/10: Εκθεσιακός Χώρος Σχολής Καλών Τεχνών

Συλλογικά έργα που αποτελούν δημιουργίες συνεργασίας καλλιτεχνών με άτομα που έπαιρναν βοήθεια από κέντρα ψυχικής υγείας αποτελούν την έκθεση «Artist Residencies». Τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και η επίδραση που έχουν στην ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι ο κύριος άξονας της συγκεκριμένης έκθεσης στην οποία παρουσιάζονται αφίσες, μικρής διάρκειας animation και άλλες εικονογραφήσεις.

02/10-16/10:Μουσείο Μπουζιάνη

Χρόνης Μπότσογλου: Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας παρουσιάζει τα έργα του που ανάμεσά τους βρίσκουμε πορτρέτα του Βαν Γκογκ, του Μπουζιάνη και του Χαλεπά.

«Unconscious Playground»: Ο φαινομενικός αυτοματισμός, η επίδραση του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου, η έννοια του «τυχαίου», αποτελούν τον κεντρικό θεματικό άξονα αυτής της ομαδικής εικαστικής έκθεσης 6 σύγχρονων καλλιτεχνών. Το μη συνειδητό μας μοιάζει – όπως το αποτυπώνουν- με παιδική χαρά!

«iMADges»: Παρουσιάζεται σε αυτή την φωτογραφική έκθεση, τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Τρέλας. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Μουσική

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Μουσείο Μπουζιάνη

Η Μουσική ως θεραπεία, ως φάρμακο, ως μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης όλων όσα συμβαίνουν μέσα μας! Μουσικές δημιουργίες που θα μας αγγίξουν βαθειά, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Σχολής και του Μουσείου.

Λογοτεχνία

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Διάφοροι συγγραφείς διαβάζουν και αναφέρονται σε κείμενά τους που έχουν ως θέμα τους διάφορα θέματα της ψυχοπαθολογίας, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται κείμενα ανθρώπων που έλαβαν ψυχολογική υποστήριξη από μονάδες, δίνοντας έναν διαδραστικό χαρακτήρα σε αυτό το λογοτεχνικό εγχείρημα.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών -Μουσείο Μπουζιάνη

Διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια και άλλες πρακτικές παρουσιάζονται από αρκετούς Οργανισμούς που σχετίζονται με τον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Kid’s corner

Μουσείο Μπουζιάνη

Διαδραστικά εργαστήρια, ευαισθητοποιούν, ενεργοποιούν και βοηθούν τα παιδιά αφενός να εκφραστούν ελεύθερα, αφετέρου να μετατραπούν σε όντα που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και επιθυμούν να αποτελέσουν στήριγμα.

Πληροφορίες

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Πειραιώς 256, Ταύρος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4801315

Μουσείο Μπουζιάνη

Γ. Μπουζιάνη 27-31

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2132085521

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα