Οι νέοι κανόνες των ερωτικών σχέσεων που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Οι νέοι κανόνες των ερωτικών σχέσεων που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Οι σημερινές συνθήκες ζωής είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων δεκαετιών.
Οι σχέσεις των δύο φύλων έχουν αλλάξει, η γυναίκα έχει αποκτήσει μια νέα θέση στην κοινωνία, οι εργασιακές απαιτήσεις έχουν αλλάξει και ολόκληρος ο τρόπος ζωής έχει μικρή σχέση με αυτόν των αμέσως προηγούμενων γενεών.

Σε μια νέα πραγματικότητα, είναι φυσικό ότι και οι ερωτικές σχέσεις λειτουργούν με νέες προδιαγραφές. Η γνώση των παρακάτω κανόνων θα σας επιτρέψει να χτίσετε μια αρμονικότερη σχέση με τον σύντροφό σας, αλλά και να καταλάβετε εάν η σχέση που έχετε είναι σταθερή ή αν έχει αρχίσει να κλονίζεται:

1) Οι χωριστές δραστηριότητες ισχυροποιούν το δέσιμο της σχέσης σας

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσο σημαντικό είναι να είστε μαζί με το σύντροφό σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε ορισμένες δραστηριότητες χωριστές και μια ατομική ζωή, την οποία δεν μοιράζεστε μαζί του.
Πέρα από νέα θέματα συζήτησης, η απόσταση σας επιτρέπει να σκεφτείτε γι’ αυτόν και τη σχέση, μ’ έναν τρόπο πολύ διαφορετικό απ’ όταν είστε μαζί.
Όταν είστε χωριστά απ’ αυτόν που αγαπάτε, τότε σας λείπει, τον σκέφτεστε και ανυπομονείτε να τον συναντήσετε.

2) Η αίσθησή σας ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση είναι πιθανότατα σωστή

Η γυναικεία διαίσθηση είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη. Σαν αποτέλεσμα είστε σε θέση να νιώσετε τη συναισθηματική απομάκρυνση του συντρόφου σας πολύ γρήγορα και εκτός κι αν είστε ένα υπερβολικά καχύποπτο και ανασφαλές άτομο – είμαι βέβαιος ότι ξέρετε ποιες από εσάς ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία – τότε πρέπει να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας.

3) Εάν ο σύντροφός σας έχει ιστορικό απιστίας με τις προηγούμενες φίλες του, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θ’ απατήσει κι εσάς

Κάποιες φορές ένας άντρας θα πάει με άλλη γυναίκα, για να καλύψει ένα υπαρκτό συναισθηματικό ή σεξουαλικό κενό στη σχέση του.
Τις περισσότερες, όμως, φορές η απιστία δεν αφορά τη συγκεκριμένη σχέση, αλλά οφείλεται στην ανάγκη του άντρα για συνεχή επιβεβαίωση του ανδρισμού του ή σε ένα γενικότερο πρόβλημα δέσμευσης που έχει.

4) Ο άντρας θέλει να σκέφτεται ότι σας φροντίζει

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι πλέον οικονομικά ανεξάρτητες και το ίδιο ή περισσότερο μορφωμένες από τους άντρες τους, πολλοί άντρες έχουν μάθει να αντλούν την αίσθηση του ανδρισμού και της προσωπικής τους αξίας από το γεγονός ότι φροντίζουν τη γυναίκα την οποία αγαπούν.
Έτσι νιώθουν πολύ καλά όταν της προσφέρουν πράγματα ή την εξυπηρετούν.
Αφήνοντάς τον να νοιαστεί για σας είναι ένας άλλος τρόπος να δείξετε ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν και την ευτυχία του.

5) Εάν ένας άντρας σας πει ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση, πιστέψτε τον

Ακόμα κι αν σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε, οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν να πληγώνουν τις γυναίκες…
Έτσι στην περίπτωση που κάποιος βρει το κουράγιο να σας πει ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε μια σχέση, το εννοεί.
Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, τελικά, όμως, δεν έχει σημασία το γιατί δεν είναι έτοιμος, αλλά το αποτέλεσμα.
Επίσης, θα κάνετε μεγάλος λάθος αν πιστέψετε ότι εσείς θα του αλλάξετε τη γνώμη.
Εάν μείνετε μαζί του, το πιθανότερο είναι να υποθέσει ότι και εσείς ενδιαφέρεστε για μια χαλαρή σχέση.

6) Το πάθος σε μια σχέση μπορεί να μεγαλώνει όσο περνά ο χρόνος

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα νέα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιο ευχαριστημένα στον τομέα του πάθους από τους ανύπαντρους.
Η εύκολη εξήγηση είναι ότι με το χρόνο έχουν μάθει ο ένας τις επιθυμίες, τις φαντασιώσεις και τις προτιμήσεις του άλλου και νιώθουν πιο άνετα να τις μοιραστούν μεταξύ τους, ώστε να διατηρήσουν το ερωτικό τους πάθος.

7) Εάν νιώθετε αμφιβολίες για κάποιον, είναι πολύ καλύτερα να χωρίσετε

Σήμερα, οι γυναίκες εμφανίζονται πολύ αυθόρμητες στο να ξεκινήσουν μια σχέση, αλλά απρόθυμες να την τελειώσουν.
Έτσι, μπορεί να προσπαθούν να βελτιώσουν τα πράγματα και να ξοδεύουν τεράστια ενέργεια για να συντηρήσουν μια σχέση που φαίνεται ότι δεν προχωράει. Υπάρχουν διάφορες αιτίες, όπως η αδυναμία να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος ή ο φόβος ότι θα μετανιώσουν αργότερα για τον χωρισμό και θα υποφέρουν.

Όμως, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι μετά από έναν χωρισμό δεν υποφέρουν στον βαθμό που φαντάζονταν.
Αν λοιπόν νιώθετε ότι είστε με τον “λάθος” άνθρωπο, μη διστάσετε να ψάξετε για κάποιον καλύτερο.

8) Εσείς θα είστε πάντα εκείνη, η οποία θα ξεκινά τις συζητήσεις για την πορεία της σχέσης και τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν

Δυστυχώς, ο μέσος άντρας έχει μεγαλώσει με την οδηγία να μην εκφράζει τα συναισθήματά του, οπότε φοβάται τις συζητήσεις που μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα συναισθηματικές.
Επίσης, έχει την τάση να μην σκέφτεται για τη σχέση του, μέχρι να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα και ακόμα και τότε προτιμά να το σκεφτεί πρώτα από το να το συζητήσει.

Είναι λοιπόν σημαντικό να προετοιμάζετε τις συζητήσεις αυτές, μαζί με το σύντροφό σας και να εστιάζετε τόσο στα θετικά όσο και στα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χάρη Καραουλάνη “60 Πρακτικά Μαθήματα Ζωής” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα