Το Νησί του Πειρασμού – Η απαλλαγή από τις προσκολλήσεις μας (από τον Μιγκέλ Ρουίζ)

Το Νησί του Πειρασμού – Η απαλλαγή από τις προσκολλήσεις μας (από τον Μιγκέλ Ρουίζ)

Εδώ θα αναλάβεις τον ρόλο του πνευματικού πολεμιστή. Θα παλέψεις ενάντια στις υπομένουσες ανυποχώρητες προσκολλήσεις σου.

Προτού διεξάγεις την τελετή θα χρειαστεί να γαληνέψεις τον νου και να ανασκοπήσεις την πρόοδό σου.
Ο πειρασμός να παραμείνεις στο όνειρο της κόλασης είναι πολύ δυνατός.

Αν και ως προσκυνητής έχεις ήδη επιχειρήσει να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από τον φόβο, πάλι στο Μέρος του Πειρασμού, θα χρειαστεί να διαλογιστείς πάνω στη σχέση ανάμεσα στο όνειρο, τον θάνατο και μια ζωή πλήρους ελευθερίας.
Υπάρχει κάτι που να σε κρατά πίσω και να ασκεί δύναμη πάνω σου ώστε να παραμείνεις στο όνειρο; Αναλογίσου το ερώτημα σιωπηλά.

Αφέσου στο θάνατο. Αλλιώς παραδώσου.Ό,τι ανήκει στο παρελθόν είναι νεκρό. Ζούμε στη στιγμή. Συνήθως, η Αγγελική οντότητα του Θανάτου μας φέρνει κάτι καλύτερο από αυτό που παραδώσαμε.
Η Αγγελική οντότητα του Θανάτου βρίσκεται από πίσω μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας, τρώγοντας τη στιγμή που μόλις ζήσαμε και κάνοντας εφικτό για μας να κινούμαστε συνεχώς προς το μέλλον.
Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται να δρομολογήσουμε την επίγνωση της κάθε στιγμής ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον και να επικεντρωθούμε σε αυτή.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στο ταξίδι μας. Μέχρι να επιτύχουμε την παράδοσή μας στο θάνατο, το φίδι δε θα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω.

Προσευχήσου στη Μητέρα Γη και πρόσφερέ της τη σάρκα και τα κόκαλά σου.
Πρόσφερε ακόμη τη σάρκα και τα κόκαλα όλων των προγόνων σου. Κάνοντάς το αυτό τους δίνεις μια ευκαιρία να αποφύγουν την επιστροφή στην κόλαση. Με αυτό τον τρόπο οι ζωντανοί δίνουν ένα δώρο στους νεκρούς.

Ζήτησε από τη Μητέρα Γη να χρησιμοποιήσει τη σάρκα και τα κόκαλά σου ως θυσία για τον καθαρισμό του δάσους και των βράχων.
Σκάψε τον λάκκο σου στο χώμα χρησιμοποιώντας για φτυάρι μια πέτρα. Αν δεν μπορείς να πας στο Τεοτιχουακάν κάνε αυτή την τελετή σε οποιοδήποτε χώμα βρίσκεται κοντά σου. Σημάδεψε τον τάφο σου με μια πέτρα.Αναγνώρισε ότι πλέον ο εαυτός σου, έτσι όπως ως τώρα τον γνώριζες, είναι πράγματι νεκρός.

Αυτή η τελετή μπορεί να διεξαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος επιλέξεις που να έχει ησυχία. Βρες ένα κρύσταλλο που να αντιπροσωπεύει το σώμα σου. Σκάψε έναν μικρό «τάφο» στη γη κα θάψε τον κρύσταλλο. Κάλυψέ τον καλά.

Προσευχήσου πάνω από τον κρύσταλλο σαν να επρόκειτο για τον εαυτό σου. Στις προσευχές συμπεριέλαβε τους προγόνους. Επέκτεινε τις προσευχές για να συμπεριλάβεις και την ίδια τη γη.

Όταν κάποια στιγμή αργότερα σε καταβάλλουν οι δυσκολίες, πήγαινε πίσω στον «τάφο» σου και ανάκτησε τη γαλήνη της γνώσης του ότι έχεις πεθάνει όσον αφορά τον πειρασμό κι ότι τώρα είσαι ελεύθερος να συνεχίσεις.
Ο τάφος σου θα γίνει μια πηγή δύναμης. Θυμήσου: “Είμαι νεκρός. Δεν χρειάζεται να υποφέρω πια από αυτά τα γεγονότα ή ανθρώπους που συνεχίζουν να με δελεάζουν”.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Mary Carroll Nelson «Πέρα από το φόβο- Οι διδασκαλίες του Don Miguel Ruiz» από τις εκδόσεις ETRA

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα