Ο νους δημιουργεί την πραγματικότητά μας. Πώς να την κάνετε υπέροχη!

Ο νους δημιουργεί την πραγματικότητά μας. Πώς να την κάνετε υπέροχη!

Σκεφτείτε για λίγο το εξής: εάν κάποιος σας πει “Μη γέρνεις το ποτήρι γιατί θα χύσεις το γάλα”, ποια εικόνα σας έρχεται στο νου;
Φυσικά, η εικόνα ενός πεσμένου ποτηριού και μιας “λίμνης” γάλακτος.
Θα πρέπει να αποφεύγετε τη δημιουργία της σκέψης, της εικόνας και της ενεργειακής δόνησης αυτών που δεν θέλετε και να εστιάζετε στις σκέψεις και στις εικόνες που συμφωνούν με αυτά που θέλετε.

Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε να “εμφυτεύσετε” την αρνητική εικόνα στο νου των άλλων και στον παγκόσμιο νου!

Έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που δεν θέλουμε, ακόμα και όταν πρόκειται για την υγεία μας.
Σκεφτείτε πόσο συχνά, όταν αντιμετωπίζουμε μια αδιαθεσία ή μια ασθένεια, ασχολούμαστε διαρκώς με το πρόβλημα και όχι με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συνήθως, εστιάζουμε στην αδιαθεσία και σε όσα αυτή συνεπάγεται, αντί να επικεντρωθούμε στην ίασή μας. Αφού οτιδήποτε δέχεται όλη την προσοχή σας, τελικά αναπαράγεται και ενισχύεται, θα πρέπει να κατευθύνετε την ενέργεια και τις σκέψεις σας στην υγεία.

Κάντε θετικές και αισιόδοξες σκέψεις και φανταστείτε τον εαυτό σας να σφύζει από υγεία. Η θετική ενέργεια, οι θετικές σκέψεις, ο δημιουργικός οραματισμός, οι θετικές δηλώσεις, η προσευχή και ο διαλογισμός, σε συνδυασμό με οποιαδήποτε ιατρική θεραπεία επιλέξετε να ακολουθήσετε, θα ενισχύσουν τη διαδικασία ίασης.
Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να εστιάζετε σε αυτά που πραγματικά θέλετε (και όχι σε αυτά που δεν θέλετε) σε κάθε πτυχή της ζωής σας.
Ο Βούδας είπε ότι, “Το μυστικό για την υγεία του νου και του σώματος δεν είναι να θρηνείτε για το παρελθόν, να ανησυχείτε για το μέλλον ή να περιμένετε με αγωνία τα προβλήματα… Είναι να ζείτε τη στιγμή συνετά και ολόψυχα”.

Αρχίστε να δίνετε προσοχή στην κατεύθυνση που ακολουθεί η προσοχή σας!
Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε πόσο συχνά σκέφτεστε, μιλάτε ή δράτε με την προσοχή σας ακούσια στραμμένη προς την αντίθετη από την επιθυμητή κατεύθυνση.

Να θυμάστε ότι η διαδικασία της έλξης είναι αδιάκοπη. Σταματήστε, λοιπόν, να έλκετε αυτά που δεν θέλετε και αρχίστε να έλκετε αυτά που θέλετε. Κατευθύνετε την προσοχή σας μόνο σε πράγματα που αξίζουν και συμφωνούν με τα όνειρα και τους στόχους σας.

Παρεμπιπτόντως, να θυμάστε ότι δεν είναι κακό να παρατηρείτε ποια είναι τα πράγματα που δεν θέλετε. Μέσα από την παρατήρηση, μπορείτε, αφενός, να αποφασίσετε ποια πράγματα αξίζουν την προσοχή σας και, αφετέρου, να μάθετε να επενδύετε ολοένα και λιγότερη προσοχή και ενέργεια στα πράγματα που δεν επιθυμείτε.

Τελικά, αυτά που δεν θέλετε θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε αυτά που πραγματικά θέλετε. Μην ξεχνάτε, όμως, να ανακατευθύνετε την προσοχή σας στα θετικά και να συνεχίζετε την πορεία σας.
Εκλεπτύνετε την ενέργειά σας για να προσελκύσετε εμπειρίες με ανάλογες ενέργειες.
Εστιάστε στα θετικά σημεία του εαυτού σας και των άλλων.
Επικεντρωθείτε στο φως και στην ομορφιά της ζωής.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Jack Canfield & D.D. Watkins ” Το Κλειδί για το Νόμο της Έλξης” από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα