Ντοκιμαντέρ καταγράφει την 20χρονη πορεία των Coldplay

Ντοκιμαντέρ καταγράφει την 20χρονη πορεία των Coldplay

«A Head Full of Dreams». Αυτό θα είναι το όνομα του νέου ντοκιμαντέρ για τους Coldplay, στο οποίο και πρόκειται να δούμε στιγμιότυπα που έχουν γυριστεί στη διάρκεια της 20χρονης ιστορίας της μπάντας, ανακοίνωσε το Amazon.

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ πρόκειται θα προβληθεί στις 14 Νοεμβρίου σε 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο και από τις 16 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο για streaming μέσω του Amazon Prime Video στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και σε άλλες χώρες λίγο πιο μετά…

Ουσιαστικά, στην ταινία δημιουργείται ένα «πορτρέτο» της θεαματικής ανόδου του συγκροτήματος από τις παμπ στο Κάμντεν του Λονδίνου έως τα γεμάτα στάδια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γίνονται αναφορές σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η μπάντα, στις αντιδράσεις των κριτικών για τη μουσική τους και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα.

«Έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί, αλλά αυτό που είναι απίστευτο για μένα είναι ότι έχουμε κολλήσει μαζί ως πακέτο», τονίζει ο Μάρτιν στο τρέιλερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ταινία σκηνοθέτησε ο Ματ Γουάιτκρος, ο άνθρωπος πίσω από το ντοκιμαντέρ Supersonic των Oasis, την κωμωδία του 2012 με βάση τη θρυλική συναυλία του 1990 «Spike Island» των Stone Roses και τη βιογραφική ταινία «Sex & Drugs & Rock & Roll» για τον Ίαν Ντιούρι.

Επίσης, ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει βίντεο τραγουδιών των Coldplay, όπως το «Paradise», «A Sky full of Stars» και «Adventure Of A Lifetime».

Οι Coldplay έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και τα τραγούδια τους ακούγονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της ποπ και ροκ μουσικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Κρις Μάρτιν, Τζόνι Μπάκλαντ, Γκάι Μπέριμαν και Γουίλ Τσάμπιον.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα