Νύχτες με πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο στο μουσείο της Ακρόπολης!

Νύχτες με πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο στο μουσείο της Ακρόπολης!

Υποδεχόμαστε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Μουσείο της Ακρόπολης! Ένα διήμερο γεμάτο εκθέσεις και μουσικές ετοιμάζει το Μουσείο της Ακρόπολης για να απολαύσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου στην καρδιά της πόλης με ελεύθερη είσοδο!

Την Πέμπτη 18/8 το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό ως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή 19/8 θα είναι ανοιχτό ως τις 22:00. Τις δύο μέρες αυτές η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου είναι δωρεάν από τις 20:00 το βράδυ, ώστε όλοι να μπορέσουν να περιηγηθούν ανάμεσα στα εκθέματα, να κάνουν μια βουτιά στον χρόνο και τον πολιτισμό, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Νύχτες με πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο στο μουσείο της Ακρόπολης!

Παράλληλα με τα εκθέματα, οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να απολαύσουν και δύο υπέροχες μουσικές βραδιές!

Την Πέμπτη,18/8 στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, έρχονται οι Swingin’ Cats, το ελληνικό συγκρότημα που σε κάθε εμφάνισή του, με πολύ κέφι, μας παρασύρει σε swing & rock n’ roll μελωδίες. Αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια από το παρελθόν, ζωντανεύουν, μεταφέρονται στο «τώρα» και σε συνδυασμό με την σκηνική τους παρουσία, υπόσχονται να κάνουν τους πάντες να κουνηθούν ρυθμικά!

Την Παρασκευή, 19/8, από τις 20:00 και μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ, το ποτό μας ή το δείπνο, στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, υπό τους μαγικούς ήχους της άρπας του Θοδωρή Ματούλα, βραβευμένου μουσικού που έχει συμμετάσχει σε όλες τις εγχώριες αλλά και σε ξένες ορχήστρες.

Τις δύο αυτές νύχτες, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί της jazz – o Σπύρος Ροντογιάννης, o Τζώρτζης Τσιρόπουλος και ο Χρήστος Κορομηλάς- ερμηνεύουν διαχρονικές μελωδίες .

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα