Ο Σαίξπηρ κάνει βόλτες στην πόλη με δωρεάν προβολές ταινιών

Ο Σαίξπηρ κάνει βόλτες στην πόλη με δωρεάν προβολές ταινιών

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Open Air 16, αλλά και του αφιερώματος του Βρετανικού Μουσείου «Shakespeare in the City», φέτος το καλοκαίρι προβάλλονται σε διάφορα μέρη της Αθήνας μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες που εμπνέονται από το έργο του συγγραφέα, ως φόρος τιμής για τα 400 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατό του.

Ο Σαίξπηρ κάνει βόλτες στην πόλη με δωρεάν προβολές ταινιών

Απόψε λοιπόν, Τετάρτη 20 Ιουλίου, στον κήπο του χώρου Πειραιώς 260, θα προβληθεί δωρεάν η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» (1971) σε σκηνοθεσία του Peter Brook. Η συγκεκριμένη διασκευή του «Βασιλιά Ληρ» τους κριτικούς της εποχής, αλλά κατάφερε σταδιακά να αναρριχηθεί στην περίοπτη θέση που κατέχει ανάμεσα στο πλήθος των σαιξπηρικών διασκευών που παρουσιάστηκαν στην μεγάλη οθόνη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο βραβευμένος με όσκαρ Paul Scofield .

Υπόθεση

Ο βασιλιάς ης Βρετάνης, Ληρ , σε προχωρημένη ηλικία και ασθενικός, αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, με μοναδικό κριτήριο την αγάπη που φαίνεται να τρέφει η κάθε μία γι’ αυτόν. Ο Ληρ, αποκληρώνει την μικρότερη κόρη του και δίνει το μερίδιό της στις αδελφές της ενώ ζητά να μείνει εναλλάξ μαζί τους, συνοδεία των 100 ιπποτών του. Ο βασιλιάς φτάνει στα όρια της τρέλας βλέποντας την περιουσία του να διαλύεται. Πρόκειται για μια γνήσια Σαιξπηρική τραγωδία που κρατά τον θεατή σε εγρήγορση ως το τέλος.

Διάρκεια: 137’

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία: Πειραιώς 260, Κήπος Δ

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα