Ο τοίχος της καλοσύνης!

toixos kalosynis

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών υπάρχουν κρεμασμένες σακούλες που γράφουν απ έξω “καθαρό φαγητό”. Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποι μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό ώστε να τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη.

Βασικός στόχος της ομάδας “Ο τοίχος της καλοσύνης” είναι αντί για τους κάδους σκουπιδιών το φαγητό να τοποθετείται  σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες) . Βασική επιδίωξη μας είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια και να συνδράμουν όσο μπορούν.

toixos kalosynis
Η ομάδα  ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2015 να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της Λάρισας , αρχικά στις γειτονίες των ενεργών μελών της,  με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για “καθαρό φαγητό” σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε…άλλες πόλεις . Ήδη η προσπάθεια έχει συνεχιστεί και στην Αθήνα αλλά και στην Κόρινθο όπως βλέπουμε στην σελίδα τους στο facebook .

Η ομάδα Ο τοίχος της καλοσύνης χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνησουν μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για “καθαρό φαγητό”.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδώσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμιά κρεμάστρα και κανένας “Τοίχος της καλοσύνης” να μην μείνει χωρίς “καθαρό φαγητό”.

Ο Τοίχος της καλοσύνης είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Τα σημεία που είναι τοποθετημένες οι κρεμάστρες στους τοίχους της Λάρισας (και σύντομα και των άλλων πόλεων) μπορείτε να τα βρίσκετε εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα