Οδηγίες για το πως θα λάβετε ντόπιους σπόρους από το Πελίτι

sporoi peliti

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του ΠΕΛΙΤΙ για τη διαδικασία με την οποία μπορείτε να ζητήσετε και να λάβετε σπόρους ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021

Αγαπητοί φίλοι

Τα βήματα αποστολής σπόρων από 1η Νοεμβρίου 2021.

Θα κάνετε μια κατάθεση των 5 ευρώ, στο τραπεζικό λογαριασμό του Πελίτι, τα χρήματα αυτά είναι για τα έξοδα αποστολής των σπόρων. Το Πελίτι δεν πουλάει σπόρους και εσείς δεν αγοράζετε τους σπόρους με αυτά τα χρήματα.
Ο τραπεζικός λογαριασμός του Πελίτι είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, αν η κατάθεση είναι από άλλη τράπεζα τα έξοδα αποστολής των χρημάτων βαραίνουν εσάς.
Τράπεζα Πειραιώς

Αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332

IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

ή μέσα από τη σελίδα του Πελίτι

κάθε οικονομική βοήθεια προς το Πελίτι είναι ευπρόσδεκτη προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Χρήματα μας στέλνετε από τη στιγμή που η αποστολή σπόρων είναι ενεργή, από 1η Νοεμβρίου 2021.

Αφού κάνετε την κατάθεση θα μας στείλετε γραπτό μήνυμα στο fb στο κοινότητα Πελίτι ή στη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα του Πελίτι. Στο μήνυμα θα μας γράψετε ότι έχετε κάνει την κατάθεση και θα μας στείλετε: το όνομα σας, το επίθετο, την ταχυδρομική σας διεύθυνση με το Τ. Κ. την πόλη ή το χωριό σας και ένα κινητό τηλέφωνο. Απαντάμε στα μηνύματα μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες. Αν παρέρθει αυτός ο χρόνος και δεν έχετε λάβει απάντηση από μας παρακαλώ γράψτε μας ξανά. Αν ξεχάσετε ένα από τα παραπάνω στοιχεία σας δεν μπορεί να γίνει η αποστολή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καθυστερήσει η αποστολή σας ως και ένα μήνα.

Θα σας παρακαλούσαμε τηλέφωνο να μας παίρνετε μόνο αν είναι ανάγκη. Δεν απαντάμε σε αναπάντητες κλείσεις και σε κλήσεις με απόκρυψη.
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους επικοινωνίας μαζί μας. Αν μας στείλετε μήνυμα στο fb μην στείλετε μήνυμα και στο email αυξάνονται έτσι τα εισερχόμενα μας που είναι είδη πολλά και βασικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί μας είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλα τα ονόματα.
Σπόρους μπορείτε να πάρετε για σας. Μέσα σε διάστημα δύο μηνών αν συνεχίζουμε να στέλνουμε σπόρους μπορείτε να ζητήσετε ξανά.
Αν θέλετε να στείλουμε σπόρους για δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο άτομο θα στείλετε και τα αντίστοιχα χρήματα. Κάθε αποστολή είναι πέντε ευρώ ασχετά αν πάει σε μια διεύθυνση τα πακέτα.

Εμείς θα σας στείλουμε 7 φακελάκια με σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, ότι έχουμε διαθέσιμο την ώρα που απαντάμε στο αίτημα σας. Δεν έχουμε κατάλογο με τις ποικιλίες που στέλνουμε και δεν μας είναι εύκολο να δίνουμε πληροφορίες τι σπόρους θα στείλουμε.
Οι σπόροι που στέλνουμε αυτή τη χρονική περίοδο είναι ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά λαχανικά. Θα ξεκινήσετε να τα σπέρνετε από τον Ιανουάριο του 2022. Στο φακελάκι υπάρχει η εποχή σποράς. Αυτή την περίοδο έχουμε ντομάτες, ντομάτα Σαντορίνης, μαρούλι, καρπούζι, πεπόνι, ηλιόσπορους, κ.α Δεν έχουμε αγγούρι, μελιτζάνα, πιπεριές, μαϊντανό.

Η αποστολή των σπόρων γίνεται με την speedex.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να γίνεται διατρητής παραδοσιακών ποικιλιών του Πελίτι. Οι Διατηρητές του Πελίτι είναι καλλιεργητές που αναλαμβάνουν να διατηρήσουν μια ή περισσότερες ποικιλίες από τη συλλογή σπόρων του Πελίτι με στόχο να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και να επιστρέψουν σπόρους πίσω στο Πελίτι.

Αποστολή σπόρων στο εξωτερικό.

Το Πελίτι στέλνει σπόρους και σε χώρες της Ε. Ε. π.χ Κύπρο, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, κ.α. Τα ελάχιστα χρήματα που θα πρέπει να καταθέσετε είναι 10 ευρώ. Η αποστολή γίνεται με το ΕΛ.ΤΑ.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιεργητές και τους εθελοντές του Πελίτι που στηρίζουν τη διαδικασία αποστολής σπόρων.

Κρατήστε σπόρους για σας και τους αγαπημένους σας είναι από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχετε.

Ευχαριστούμε

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα