Τα 10 απλούστερα οφέλη του διαλογισμού

Τα 10 απλούστερα οφέλη του διαλογισμού

Τα 10 απλούστερα οφέλη του διαλογισμού

Ο διαλογισμός χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για την αναζήτηση της εσωτερικής ειρήνης, την φώτιση αλλά και ένα διάλειμμα από το στρες της καθημερινής ζωής. Μυαλό, σώμα και πνεύμα ωφελούνται με πολλούς τρόπους.

Παρακάτω είναι οι 10 πιο σημαντικές θετικές επιδράσεις του διαλογισμού:

1.Καρδιά

Προωθεί την υγεία της καρδιάς μας, επιβραδύνοντας τους ρυθμούς της αλλά και τον ρυθμό της αναπνοής, καθώς αυξάνει την ροή του αίματος προς την καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η αρτηριακή πίεση, αυξάνεται η ικανότητα για άσκηση και μειώνεται το στρες. Όλα αυτά συμβάλουν στην καρδιακή ευεξία.

2. Χρόνιες ασθένειες

Ο διαλογισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα με χρόνιες ασθένειες ώστε να διαχειριστούν την πάθηση τους, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα του άγχους, το οποίο είναι γνωστό πως οδηγεί σε υγιέστερο μυαλό αλλά και σώμα.

3. Ανοσοποιητικό σύστημα

Η άσκηση του μυαλού και του σώματος σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τονώνοντας την ροή του αίματος, προκαλώντας χαλάρωση αλλά και βοηθώντας το σώμα μας να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό πως προκαλούν κυτταρικές βλάβες.

4. Ημικρανίες

Έχει αποδειχθεί από αρκετές μελέτες, πως ο διαλογισμός μειώνει την αντίδραση ενός ατόμου στον πόνο. Γεγονός το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για ανθρώπους με χρόνιες ημικρανίες, ινομυαλγία και άλλες παθήσεις με έντονη δυσφορία.

5. Αυτοσεβασμός

Οι άνθρωποι που διαλογίζονται σε τακτική βάση είναι πιθανό να διαπιστώσουν ότι έχει βελτιωθεί ο αυτό-σεβασμός τους και πως υιοθετούν μια θετικότερη άποψη για τη ζωή. Αυτό ίσως οφείλεται σε μια σειρά φυσιολογικών παραγόντων, όπως είναι τα αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης, καθώς και μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό μας που προέρχεται από την ενδοσκόπηση.

6. Φοβίες

Άνθρωποι με φόβους και φοβίες μπορεί να ευεργετηθούν από τον διαλογισμό, αν λάβουμε υπόψην μας, ότι η άσκηση μυαλού-σώματος, βοηθάει τα άτομα αυτά να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.

7. Δημιουργικότητα

Ο διαλογισμός έχει πολλά οφέλη για τους καριερίστες, καθώς μπορεί να αυξήσει την δημιουργικότητα, να ενισχύσει την συγκέντρωση ενός ατόμου και να βελτιώσει την μνήμη του. Επιπλέον, τα αντιστρές οφέλη του έχουν βοηθήσει επιχειρηματίες να μειώσουν την ένταση στον χώρο εργασίας τους, εδώ και πολλά χρόνια τώρα.

8. Ενσυναίσθηση

Οι άνθρωποι που διαλογίζονται είναι πιθανό να γίνουν πιο συμπονετικά άτομα, καθώς με την ενδοσκόπηση υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αυξηθεί η ενσυναίσθηση τους.

9. Επιγνωση πνευματικότητας

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην εμβάθυνση της πνευματικής σύνδεσης ενός ανθρώπου με το υψηλότερο του «είναι», ή απλούστερα στο να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση για την πνευματική του πλευρά. Σήμερα δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την πτυχή του εαυτού τους.

10. Ύπαρξη

Έχοντας τη νοοτροπία του να ζεις την στιγμή, βάζοντας στην άκρη τις ανησυχίες του παρελθόντος ή του μέλλοντος, είναι γνωστό ότι ο διαλογισμός βοηθάει τους ανθρώπους να επιτύχουν μια πιο ολοκληρωμένη ύπαρξη.

Η συγκέντρωση στο παρόν, το τώρα, είναι αυτό που πραγματικά είναι ο διαλογισμός. Έτσι, άνθρωποι των οποίων τα μυαλά είναι συνεχώς προσκολλημένα σε ανησυχίες, μπορεί να θέλουν να κάνουν μια δοκιμή!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα