Τα οφέλη της δονητικής ευθυγράμμισης και πώς να την πετύχουμε

Τα οφέλη της δονητικής ευθυγράμμισης και πώς να την πετύχουμε

Τι είναι λοιπόν η δημιουργία;

Είναι μια νοητική διαδικασία δράσης. Αφορά στην ευθυγράμμιση των σκέψεων με τον επιθυμητό στόχο και δεν περιορίζεται στη λήψη δράσης για την επίτευξή του.

Το να επιδιώξετε αποτελεσματικά να βιώσετε αυτό που η ζωή σας κάνει να επιθυμείτε, δεν αφορά μόνο στη δράση. Αφορά και στην ευθυγράμμιση της ενέργειας της σκέψης σας με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφορά και στο να στρέψετε την προσοχή σας στην κατεύθυνση της επιθυμίας σας και όχι να κοιτάτε επίμονα τις όποιες αρνητικές συνθήκες γέννησαν την επιθυμία σας εξαρχής.

Και ενώ, στο μεταξύ, μπορεί να εμπνευστείτε κάποια δράση, κατά την εφαρμογή των νόμων πρέπει πρώτα να αναζητήσετε την ευθυγράμμιση της ενέργειας της σκέψης – τη δονητική ευθυγράμμιση.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Για να δούμε μερικά παραδείγματα:

Όταν η ζωή σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε δέκα κιλά περισσότερα από όσα επιθυμείτε, η πρώτη σας κίνηση δεν χρειάζεται να είναι μια αυστηρή δίαιτα ή μια έντονη άσκηση για να χάσετε βάρος.
Η πρώτη σας κίνηση θα μπορούσε να είναι να καταγράψετε ξεκάθαρα την επιθυμία σας και τους λόγους που θέλετε να χάσετε αυτά τα κιλά. Να φανταστείτε τον εαυτό σας να επιστρέφει στο ιδανικό του βάρος και να βυθιστείτε στη συναρπαστική σκέψη όλων αυτών που θα σας επιτρέψουν να κάνετε ένα πιο υγιές και σε μεγαλύτερη ευεξία σώμα.

Όταν η ζωή σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε και άλλα χρήματα, η πρώτη σας κίνηση δεν χρειάζεται να είναι η παραίτησή σας από την τωρινή δουλειά σας και η αναζήτηση καινούριας.
Η πρώτη σας κίνηση θα μπορούσε να είναι να εστιάσετε στο συναίσθημα της αφθονίας που θέλετε να βιώσετε, ως αποτέλεσμα των περισσότερων χρημάτων που αναζητάτε.

Όταν η ζωή σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να εισπράττετε εκτίμηση στο χώρο της εργασίας σας, η πρώτη σας κίνηση δεν χρειάζεται να είναι η αντιπαράθεση με τον προϊστάμενο απαιτώντας περισσότερο σεβασμό. Η πρώτη σας κίνηση θα μπορούσε να είναι να αρχίσετε να εκπέμπετε εσείς πρώτος το συναίσθημα της αυτοεκτίμησης, ώστε να εισπράξετε εκτίμηση από τους άλλους.

Όταν η ζωή σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε δυστυχισμένοι στο γάμο σας, η πρώτη σας κίνηση δεν χρειάζεται να είναι η εγκατάλειψη του έγγαμου βίου. Η πρώτη σας κίνηση θα μπορούσε να είναι να στραφείτε προς τον εαυτό σας σε αναζήτηση μιας νέας, βαθύτερης κατανόησης για αυτό που είστε ή για αυτό που βιώνετε, να επιδιώξετε μια νέα ερμηνεία των καταστάσεων, να αναλάβετε το ρόλο σας και να αναθέσετε νέους ρόλους σε όσους συμμετέχουν.

Όταν πετύχετε δονητική ευθυγράμμιση, οποιαδήποτε δράση θα φαντάζει εμπνευσμένη. Χωρίς δονητική ευθυγράμμιση, οποιαδήποτε δράση φαντάζει δύσκολη.

Με δονητική ευθυγράμμιση, κάθε σας προσπάθεια θα αποφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα.
Χωρίς δονητική ευθυγράμμιση, η έκβαση των προσπαθειών σας μπορεί να είναι απογοητευτική και να καταλήξει σε αποθάρρυνση, καθώς θα συμπεραίνετε ότι αυτό που επιθυμείτε απλά δεν υπάρχει για εσάς.

Άρα ο Νόμος του “Επιτρέπω” αφορά στη συνειδητή, ευγενική καθοδήγηση των σκέψεών σας προς τη γενική κατεύθυνση αυτών που επιθυμείτε.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου “Γιατί δεν μου το είπε κανείς;” από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα