Τα οφέλη από την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής μας πλευράς

Τα οφέλη από την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής μας πλευράς

Είναι αδύνατον η ανθρωπότητα να χάσει τη δημιουργικότητά της, γιατί είμαστε η δημιουργική έκφραση της ζωτικής ενέργειας που έρχεται από την πηγή.

Είναι όμως δυνατόν να μειωθεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα της έκφρασής μας, αν καταφύγουμε σε μία αυτοματοποιημένη δημιουργική διαδικασία, καθορισμένη από τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις που έχουν γεννηθεί μέσα από μία διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που μπορεί να χάσει η ανθρωπότητα είναι η απεριόριστη ελευθερία, η ευεξία και η μακάρια ψυχική ηρεμία που απορρέει από την έκφραση της δημιουργικότητας μέσα από μια συνειδητή διαδικασία.

Επομένως, το να αναγνωρίσουμε το Φως της αγνής αντίληψης είναι ουσιώδες για την ποιότητα και τη συνειδητή εμπειρία της δημιουργικής μας έκφρασης.

Η δημιουργικότητα δεν ανήκει σε κανέναν, γιατί όλοι μας είμαστε Θείοι Καλλιτέχνες και συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργική διαδικασία, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι. Ανά πάσα στιγμή, συνειδητά ή ασυνείδητα, είμαστε συνδεδεμένοι με τη ροή της ζωής. Η έμπνευση ενυπάρχει σε όλους μας, σαν σπόρος που περιμένει το φως της επίγνωσής μας για να το φωτίσει.

Τα πάντα εκτυλίσσονται συνεχώς και όλα ενυπάρχουν ταυτόχρονα, καθώς η Πηγή δεν ορίζεται με όρους του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Φρίντα Κάλο: Φράσεις που άφησαν ιστορία

Είναι πλάνη να φανταζόμαστε κάποιον να έχει πρόσβαση στην έμπνευση πριν ή μετά από κάποιον άλλον, γιατί όλοι παίζουμε το ίδιο παιχνίδι. Όλοι είμαστε στην ίδια ομάδα. Όλοι αντλούμε από τον ίδιο ωκεανό δημιουργικών δυνατοτήτων. Μόνο ο εγωικός νους είναι ανταγωνιστικός και θέλει να είναι ο πρώτος που θα έχει κάποια συγκεκριμένη ιδέα. Η ζωή εκτυλίσσεται ακριβώς με τον τρόπο που πρέπει, όπως ακριβώς η εκπνοή μίας αχανούς ανάσας που εκτείνεται στο σύμπαν.

Ίσως κάποια μέρα να συσταλούμε, καθώς η άπειρη αυτή ανάσα εισπνέεται ξανά, στη μέγιστη δυνατή κλίμακα.

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να καλλιεργήσετε τον Θείο Καλλιτέχνη σας, με το να απολαμβάνετε άλλα δημιουργικά και όμορφα έργα τέχνης, μουσική, βιβλία, να περνάτε χρόνο σε μέρη όπου αισθάνεστε γαλήνη ή να συνεργάζεστε με άλλους Θείους Καλλιτέχνες.

Ο καθένας μας έχει ταλέντα, δεξιότητες, εξυπνάδα, σκοπό και αφοσίωση, εναρμονισμένα με την ορμή μας να εκφράσουμε την Εσωτερική μας Αλήθεια.

Πολλοί από εμάς όμως έχουμε αφήσει την αυτοπεποίθηση, την αυταξία και την ευεξία μας να συρρικνωθούν σε τέτοιο βαθμό, που νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε τέλμα. Μερικές φορές καταπνίγουμε αυτό το εσωτερικό κάλεσμα με διάφορες τακτικές περισπασμού, όπως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή παρακολούθηση τηλεόρασης.

Συνεχίζουμε, όμως, να δημιουργούμε την πραγματικότητά μας κάθε στιγμή, του κάθε δευτερολέπτου, του κάθε λεπτού, της κάθε ώρας, της κάθε μέρας.

Μπορούμε να επιλέξουμε να εστιάσουμε στον εαυτό μας, να ανασάνουμε βαθιά και να ανοιχτούμε στην Πηγή, κι έπειτα να διαποτίσουμε τις εμπειρίες που θα εκτυλιχτούν στη συνέχεια με αγάπη, συγχώρεση, ευγνωμοσύνη, συμπόνια και συνειδητή δημιουργική δραστηριότητα.

Όταν το κάνουμε αυτό, ενσωματώνουμε πλήρως στον εαυτό μας τον Θείο Καλλιτέχνη και γινόμαστε οι Θείοι Καλλιτέχνες του αριστουργήματος που είναι η ίδια η Ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα