Οι 5 δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως

karate
Οι πολεμικές τέχνες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην σημερινή εποχή και χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα, φυσική προπόνηση αλλά και πνευματική ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πολεμικών τεχνών. Οι πολεμικές τέχνες θεάματος, αυτοάμυνας, επίδειξης, με όπλα, ενεργειακές ή απλώς με την δύναμη του σώματος. Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς πολεμικές τέχνες σήμερα; Παίρνοντας σαν καθοριστικό δείκτη του αποτελέσματος το «ενδιαφέρον» των χρηστών, δηλαδή τις πολεμικές τέχνες που αναζητούν στο ίντερνετ οι χρήστες το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

1) Το Karate είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη στον κόσμο

Το Karate είναι μια από τις εντυπωσιακές πολεμικές τέχνες που δίνει μεγάλη έμφαση στην αυτοάμυνα και αντεπιτίθεται στον αντίπαλό. Τον 19ο αιώνα, ο πατέρας του σύγχρονου καράτε, Gichin Funakoshi, εξήγησε ότι ο κύριος σκοπός του καράτε είναι να τελειοποιήσει τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, σε μια από τις 20 εντολές του, δηλώνει, «η πνευματική ανάπτυξη είναι υψίστης σημασίας. οι τεχνικές δεξιότητες είναι απλώς ένα μέσο για το τέλος ». Από αυτό, είναι σαφές ότι το καράτε πρέπει να ερμηνευθεί ως πνευματική πρακτική πρώτα και έπειτα σαν μια πρακτική εκγύμνασης του σώματος.

2) Μικτές πολεμικές τέχνες

Οι μικτές πολεμικές τέχνες (MMA) είναι μια πρακτική υβριδικών πολεμικών τεχνών που συνδυάζει όλες τις μορφές μάχης. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιος ίδρυσε τις μικτές πολεμικές τέχνες. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απότομη αύξηση της δημοτικότητάς του προέρχεται από το Ultimate Fighting Championship (UFC).

3) Κουνγκ Φου

Το Kung Fu ή το Wushu είναι όροι που χρησιμοποιούνται συχνά για να αναφερθούν στις κινεζικές πολεμικές τέχνες. Αυτή η μορφή πολεμικών τεχνών περιλαμβάνει εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους πολεμικών τεχνών που έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολλούς αιώνες. Η ίδρυση του Κουνγκ Φου λέγεται ότι έλαβε χώρα στο ναό Σαολίν, ένα βουδιστικό μοναστήρι, το 527 μ.Χ. Σκοπός του ήταν να βελτιώσει την υγεία, τη δύναμη και τη ζωτικότητα των μοναχών που ζούσαν εκεί. Από αυτές τις αρχές, οι κινεζικές πολεμικές τέχνες εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα και εξελίχθηκαν σε χιλιετίες.

4) Τζούντο

Το τζούντο είναι μια ιαπωνική πολεμική τέχνη του οποίου οι ρίζες προέρχονται από το Jiu jitsu. Ιδρύθηκε από τον Kanō Jigorō το 1882. Το μάντρα «μέγιστη αποτελεσματική χρήση ενέργειας» συνοψίζει καλύτερα την πρακτική του Τζούντο. Αυτό το αξίωμα βασίζεται σε μια από τις πιο σημαντικές αρχές του Jiu jitsu που κατευθύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη ενός εχθρού υπέρ τους και κατά του αντιπάλου.

5) Taekwondo

Το Taekwondo είναι μια κορεατική πολεμική τέχνη που βασίζεται σε διάφορες πολεμικές τέχνες, όπως καράτε, κινεζικές πολεμικές τέχνες και Taekkyeon. Όπως και το καράτε, το Taekwondo δίνει έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη, ωθώντας τους μαθητές να αγωνιστούν για αρμονία και ενότητα μεταξύ του μυαλού και του σώματός τους.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα