Οι διατροφικές προτιμήσεις του Πρίγκιπα Γεωργίου που ενθουσίασαν τους Βρετανούς

george11-620x264

Σεπτέμβρης θα πει θρανίο και σχολείο για όλους και οι πρίγκιπες δεν εξαιρούνται. Ο 4χρονος Γεώργιος ξεκίνησε τη φοίτησή του στο ιδιωτικό σχολείο του St. Thomas’s Battersea.  Ο Γάλλος chef του σχολείου δέχτηκε με χαρά την προτίμηση του μικρού Τζορτζ για τις γαλλικές πράσινες φακές Πουί αν Βαλέ!

Και καθώς η Daily Mail δημοσίευσε το μενού του νηπιαγωγείου του μικρού πρίγκιπα, οι πράσινες φακές έγιναν η νέα μανία της Βρετανικής επικράτειας.

«Ξέρετε πως είναι οι Άγγλοι μ’ αυτά!» αστειεύτηκε ο Αντουάν Βασνέρ, επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης Sabarot η οποία ειδικεύεται στα όσπρια καθώς και στα δημητριακά, μανιτάρια, σαλιγκάρια, κόκκινα φρούτα και σπόρους. «Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά! Δεχόμαστε συνεχώς παραγγελίες. Οι χονδρέμποροι παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα!»  επιβεβαίωσε την είδηση σε δημοσίευμα της La Montagne. “Το να γίνεται τόσος ντόρος για ένα όσπριο πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες όπως οι φακές Πουί αν Βαλέ του Άνω Λίγηρα κι έναν 4χρονο πρίγκιπα αυτό είναι σίγουρα πολιτικά ορθό!” συνέχισε φανερά ευχαριστημένος ο κύριος Βασνέρ.

Επισήμανε δε πως το 50% της παραγωγής τους εξάγεται με το 10% ως τώρα στην Αγγλία. Ο ίδιος δεν ανησυχεί για την απότομη αύξηση της ζήτησης μιας και το 2017 ήταν μια χρονιά με πλούσια σοδειά.

«Ίσως η μόδα αυτή να μην ξεπεράσει τη Μάγχη όμως μπορούμε να το ελπίζουμε μιας και παγκοσμίως επικρατεί μία τάση vegan διατροφής» έκλεισε τη συνέντευξή του ο επιχειρηματίας ο οποίος επιβεβαιώνει μ’ αυτό τον τρόπο πως η παραγωγή του μπορεί να καλύψει φέτος οποιοδήποτε όγκο παραγγελιών σε αντίθεση με το 2016 που είχαν αναγκαστεί να ορίσουν ανώτατο πλαφόν στους πελάτες τους.

Έτσι, ο 4χρονος Τζορτζ, χωρίς να το ξέρει, έκανε κι όλας χρήση των πριγκιπικών του καθηκόντων και  έφερε στο τραπέζι των Βρετανών ένα υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές πρωτεΐνες και γεύση που, απ’ ότι φαίνεται απ’ τις προτιμήσεις του, θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα