Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου (Φωτογραφίες)

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Υπάρχουν τόσο όμορφοι δρόμοι εκεί γύρω που σίγουρα θα θέλαμε να μένουμε μόνιμα σε κάποιον από αυτούς. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν, σε μερικούς από τους πιο δελεαστικούς δρόμους του κόσμου.

1. Η πόλη της Μυκόνου στη Μύκονο

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Εκτός από ένα από τα κορυφαία ρομαντικά μέρη για νεόνυμφους, η Μύκονος φιλοξενεί έναν δρόμο στο κέντρο της πόλης που έχει ασβεστωμένα σπίτια μαζί με μπλε κάγκελα και πράσινο φύλλωμα γύρω τους. Οι στενές λωρίδες μεταξύ των σπιτιών κάνουν ολόκληρη τη γειτονιά να φαίνεται ακόμη πιο κλασσική από ό, τι μπορείτε να δείτε στην εικόνα αυτή τη στιγμή.

2. Agueda στο Αβέιρο, Πορτογαλία

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Ίσως έχετε ήδη ακούσει για το έργο Agueda’s Umbrella Sky. Τα στενά δρομάκια τυλίγονται σε έντονες ομπρέλες καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται στην πόλη για να προσφέρει μια ανάπαυλα από τη ζέστη στους πεζούς. Το αποτέλεσμα; Ένας άψογος πολύχρωμος δρόμος, ο οποίος είναι πλέον γνωστός ως ένας από τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου.

3. Chefchaouen στο Μαρόκο

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Βρίσκεται στα βουνά Rif στο βορειοδυτικό Μαρόκο, το Chefchaouen φημίζεται εδώ και καιρό για τους χαρακτηριστικούς μπλε τοίχους, τα χειροτεχνήματ, αλλά το πιο σημαντικό για τους όμορφους καλλιτεχνικούς του δρόμους. Δείχνει την πνευματικότητα, όλα τα σπίτια του δρόμου έχουν χρωματιστές γλάστρες δίπλα στην πόρτα, προσθέτοντας τη γοητεία της ήδη πανέμορφης πόλης.

4. Burano στη Βενετία, Ιταλία

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Πολύχρωμα ζωγραφισμένα σπίτια με ένα κανάλι στη μέση είναι ακριβώς αυτό που κάνει τον δρόμο του Burano ένα ονειρικό μέρος για να ζήσετε. Αν και η ιδέα πίσω από τη ζωγραφική των σπιτιών εκεί δεν ήταν να κάνει τον δρόμο να φαίνεται ζωντανό, αλλά να ξεχωρίζει το ένα σπίτι από το άλλο, το αποτέλεσμα παραμένει τέλειο.

5. Λεωφόρος Cherry Blossom στη Βόννη της Γερμανίας

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Δεν υπάρχει λίστα με τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου που δεν θα αναφέρονταν στη λεωφόρο Cherry Blossom της Βόννης. Αυτός ο χαρούμενος δρόμος φωτίζεται περισσότερο κατά τη διάρκεια του ετήσιου Kirschblutenfest, το οποίο είναι γνωστό για τη ζωντανή μουσική του και τους τοπικούς πάγκους φαγητού.

6. Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Γνωστός ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους στην πόλη, η Lombard Street είναι ένας γεμάτος διασκέδαση δρόμος. Ο απότομος λόφος και το καταπράσινο τοπίο το κάνει να ξεπερνά τα περισσότερα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, οι στροφές έγιναν με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί επιβραδύνουν τα αυτοκίνητά τους ενώ οδηγούν σε αυτήν την περιοχή.

7. Jacaranda στην Πραιτώρια, Νότια Αφρική

Οι πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου

Καλυμμένο με ανθισμένα δέντρα Jacaranda για τους περισσότερους μήνες του έτους, αυτό είναι σίγουρα ένας από τους πιο όμορφους δρόμους του κόσμου που μοιάζει με ένα παραμύθι.

Πηγή φωτογραφιών: traveltriangle.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα