Οι «Βασίλισσες της Συρίας» διηγούνται τη φρίκη του πολέμου – Video

Οι «Βασίλισσες της Συρίας» διηγούνται τη φρίκη του πολέμου - Video

Η παράσταση «Βασίλισσες της Συρίας», είναι μια παράσταση που καθηλώνει. Γυναίκες, πρόσφυγες από τη Συρία, που δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί προηγουμένως με το θέατρο, πρωταγωνιστούν σε μια θεατρική παράσταση- κραυγή, για να μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο όσα έζησαν στην πατρίδα τους.

Πρόκειται για θεατρική παράσταση που μεταφέρει στον 21 ο αιώνα τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, την αρχαία τραγωδία στην οποία φωνή είχαν οι γυναίκες από την Τροία, μετά την άλωσή της. Γυναίκες σύζυγοι που έμειναν μόνες, μάνες που θρηνούσαν για τους χαμένους άντρες και τα νεκρά παιδιά τους.

Οι «Βασίλισσες της Συρίας» διηγούνται τη φρίκη του πολέμου - Video

Έτσι κι αυτές οι γυναίκες. Ανεβαίνουν στη σκηνή και ενημερώνουν μέσω της τέχνης, για όσα έζησαν και όσα έχασαν. Εγκατέλειψαν την πατρίδα με τα ελάχιστα, τάσσονται κατά του πολέμου και μιλούν γι’ αυτόν από τη δική τους σκοπιά.

Ένα αντιπολεμικό έργο, που μεταφέρει τις «Τρωάδες» του αρχαίου Έλληνα τραγωδού, στο σήμερα, 26 αιώνες μπροστά. Παρ’ όλη την πρόοδο, παραμένουν πιο σύγχρονα από ποτέ τα αιτήματα για ειρήνη, εξάλειψη της βίας και ανθρωπισμό. Το θεατρικό αυτό project, στήριξε τις γυναίκες αυτές, τις έκανε πρέσβειρες πανανθρώπινων μηνυμάτων και μεταφέρεται στη Δύση, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει ακόμα κι αυτούς που ως σήμερα παραμένουν ασυγκίνητοι και αμέτοχοι.

Οι «Βασίλισσες της Συρίας», παρουσιάστηκαν το 2013 στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, ενώ αυτό τον μήνα πέρασαν στην Αγγλία, δίνοντας παραστάσεις με εξαντλημένα εισιτήρια στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Λίβερπουλ, το Ντάραμ και άλλες πόλεις. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πρωτοφανής!

Δείτε το video

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα