« Όνειρο Ζωής: Όλα τα παιδιά του κόσμου να μιλάνε Ελληνικά. »

cineart

από την Σωτηρία Κολοβού – Γραφίστρια, blogger mavri orxidea

Την άκουσα να λέει: “Θέλω όλα τα παιδιά του κόσμου να μιλάνε Ελληνικά!”

Aυτό είναι το όραμα της διοργανώτριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” κα Πέτρα Τερζή.

Κάποιοι θα μπορούσαν να τη πουν ονειροπόλα και κάποιοι άλλοι ότι σκέφτεται ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως με βάση όλων αυτών που έχει δώσει ο Ελληνικός πολιτισμός στους λαούς, αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως κάποιοι καρεκλοκένταυροι πίσω απ’το προσωπείο του πολιτισμού αποφάσισαν ότι πρώτη γλώσσα στο πλανήτη πρέπει να είναι τα Αγγλικά, δεύτερη γλώσσα τα Γαλλικά και τρίτη και καταϊδρωμένη η Ελληνική γλώσσα που είναι, ήταν και θα είναι η πλουσιότερη γλώσσα στο κόσμο!

Με το έτσι θέλω λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν ότι όταν δε μπορείς να φθάσεις κάτι πρέπει να το μικρύνεις, έτσι ώστε να φθάσει το μεγαλείο του στο δικό τους επίπεδο και ύστερα από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να κάνουν τη γλώσσα μας αντί γιαπιο απλή, φτωχότερη.

Ξεκίνησα έτσι γιατί ήθελα να δείξω κάποια πράγματα που μου φαίνονται τόσο περίεργα κι όμως είναι αληθινά. Το λέω αυτό γιατί με αφορμή το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”, γνωρίσαμε ανθρώπους από άλλους λαούς και διαφορετικές κουλτούρες που μετά το πέρας του φεστιβάλ μας είπαν πόσο πολύ στεναχωριούνται που είναι στην Ελλάδα στη χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας και δε μπορούν να μιλήσουν μαζί μας στη γλώσσα μας! Το γενικό συμπέρασμα όλων, ήταν αυτό « Στο επόμενο φεστιβάλ ελπίζω να μιλάω κι εγώ Ελληνικά! »

Μέσα από συζητήσεις που κάναμε μαζί με τη διοργανώτρια του φεστιβάλ κα Πέτρα Τερζή καταλάβαμε την αγάπη που δείχνουν όλοι οι ξένοι καλλιτέχνες στο κάλεσμα πολιτισμού της χώρας μας μέσα από το φεστιβάλ κινηματογράφου. Ένα φεστιβάλ το οποίο κάθε χρόνο έχει και περισσότερη απήχηση στο κόσμο. Έτσι και φέτος είχε μεγάλη επιτυχία κι αυτό φάνηκε απ’ τη μεγάλη συμμετοχή τόσο από τους ξένους αλλά και από τους Έλληνες δημιουργούς. Είναι καλό να γίνεται γιατί μέσα από τον  κινηματογράφο και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε και να συνεχίσουμε το πολιτισμό μας.

Αυτή είναι η δική μου πλευράμέσα από τα δικά μου μάτια και είναι κάτι που το λάτρεψα κι ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια!

Σωτηρία Κολοβού – Γραφίστρια, blogger mavri orxidea

Ιστοσελίδα φεστιβάλ http://cineartfestival.eu

Υ.Γ. Η Πέτρα Τερζή έχει ιδρύσει μαζί με την Θάλεια Αλεξίου – ολιστική ψυχολόγο, ενεργειακή θεραπεύτρια, καθοδηγήτρια ευ ζην- το “ΘΠ Μεταμορφωτικό Κέντρο  Ζωής” με σκοπό τη διοργάνωση σεμιναρίων στην Ευρώπη. Το επόμενο σεμινάριο στην Ελλάδα, είναι στις 28 Νοεμβρίου, “ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ για να Ολοκληρώσεις την ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ της Ζωής που επιθυμείς!”

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα