Όσοι εγκατέλειψαν νωρίς τα όνειρά τους εργάζονται για εκείνους που δεν τα παράτησαν ποτέ

Όσοι εγκατέλειψαν νωρίς τα όνειρά τους εργάζονται για εκείνους που δεν τα παράτησαν ποτέ

Κάθε άνθρωπος, που έχει επιτύχει σε κάτι, έχει έρθει αντιμέτωπος με αμέτρητες απορρίψεις. Στις απορρίψεις αυτές συμπεριλαμβάνονται τα φτωχά ή μηδαμινά αποτελέσματα από μια πρωτοβουλία, τα λίγα χρήματα, η έλλειψη προαγωγών, ο πόνος, οι επικρίσεις, η κακή αξιολόγηση, η δυστυχία, τα παράπονα και η μοναξιά.

Ωστόσο, η απόρριψη είναι ένα σημάδι κριτικής, για να δείτε πού χρειάζεστε βελτίωση και τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε δόξα, χρήματα, προαγωγές και καλύτερα αποτελέσματα.

Η απόρριψη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αρνητική κριτική, που σας δείχνει τι να μην κάνετε. Και μάλιστα, η αρνητική κριτική από μια απόρριψη είναι τόσο σημαντική, που θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενη, γιατί σας δείχνει το σωστό μονοπάτι, για να οδηγηθείτε στην επιτυχία.

Η ιστορία έχει πληθώρα παραδειγμάτων από ανθρώπους που επέμειναν στο όραμά τους και χρησιμοποίησαν την αρνητική κριτική για να προχωρήσουν μπροστά.

Ο Ουώλτ Ντίσνεϋ απολύθηκε από μια εφημερίδα λόγω «έλλειψης φαντασίας και πρωτότυπων ιδεών».

Το θεματικό πάρκο του Ντίσνεϋ έλαβε περισσότερες από 300 απορρίψεις από τράπεζες, συμβούλους, επενδυτές και τοπικές αρχές, πριν καταφέρει τελικά να δημιουργήσει τη Ντίσνεϋλαντ.

Διαβάστε επίσης: Louise Hay: Όλες οι απαντήσεις, βρίσκονται ήδη μέσα μας

Σε ηλικία 30 χρόνων, ο Στιβ Τζομπς απομακρύνθηκε με άκομψο τρόπο από το συμβούλιο της Apple Computers, της εταιρείας που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Η Όπρα Γουίνφρεϋ υποβιβάστηκε από τη δουλειά της σε παρουσιάστρια ειδήσεων, γιατί δεν ήταν κατάλληλη για τηλεόραση και οι Μπητλς απορρίφθηκαν από την Decca Studios γιατί «Δεν μας αρέσει ο ήχος τους. Δεν έχουν μέλλον στις σόου-μπίζνες».

Ακόμη και ο σχολικός έλεγχος του Άλμπερτ Αϊνστάιν έγραφε «Δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα σπουδαίο».

Οι άνθρωποι αυτοί διέφεραν απ’ όλους, γιατί επέλεξαν να επιμείνουν στον στόχο τους, παρά τα όσα έλεγαν, πίστευαν ή έκαναν οι άλλοι.

Αν εγκαταλείψετε, δεν πρόκειται ποτέ να μάθετε τι χάσατε.

Αν έχετε μια ιδέα, στην οποία πιστεύετε, και νομίζετε ότι θα ωφελήσει και τους άλλους, επιμείνετε σ’αυτήν!

Μην τα παρατήσετε νωρίς!

Καθώς θα προσεγγίζετε τον στόχο σας, πολλοί θα σας λιθοβολήσουν, αλλά δική σας θα είναι η επιλογή, αν θα χτίσετε μ’αυτές τις πέτρες έναν τοίχο ή μια γέφυρα.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Allan & Barbara Pease «Η Απάντηση» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα