Όταν δονείσαι στο ρυθμό της αγάπης

Όταν δονείσαι στο ρυθμό της αγάπης

Οι φίλοι μου Τσία και Φέρο είναι ένα υπέροχο ζευγάρι που έχει αφιερωθεί σε μια ήρεμη ζωή και καταβάλλει αληθινή προσπάθεια να ενεργεί σύμφωνα με αυτά που πιστεύει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι δυο τους εκπέμπουν μια γαλήνη που εμπνέει.
Κάποτε που έκαναν μα ομιλία σε ένα τοπικό κολέγιο, έδωσαν το λόγο στους φοιτητές για ερωτήσεις. “Υπάρχει κάτι διαφορετικό επάνω σας”, παρατήρησε μια φοιτήτρια με ευθύτητα. “Τι είναι;”

Η ηπιότητα της παρουσίας του ζευγαριού είχε αγγίξει εκείνη τη νεαρή κοπέλα, γιατί αποτελούσε μια καλόδεχτη αντίθεση με την οξύτητα πολλών καθηγητών που είχε γνωρίσει.

Όταν δονείσαι στο ρυθμό της αγάπης, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα το συγκεκριμένο. Το δώρο σου είναι η παρουσία σου. Πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν να αλλάξουν τον κόσμο κάνοντας όλους τους άλλους να ασπαστούν τη θρησκεία στην οποία πιστεύουν, να μπουν στην οργάνωσή τους, να χρησιμοποιήσουν το προϊόν τους, να συμφωνήσουν με τη φιλοσοφία τους ή να μιμηθούν την εμπειρία τους.

Όμως η αληθινή μεταμόρφωση δεν προέρχεται από το χειρισμό ανθρώπων ή περιστατικών. Γίνεται με φυσικό τρόπο από την εσωτερική αφύπνιση και στη συνέχεια με το βίωμα του φωτός.

Πολλές φορές οι προσπάθειές μας για κοινωνικές αλλαγές είναι ένας περισπασμός από την αληθινή δουλειά που είναι η αλλαγή του εαυτού μας.

Ο Ραμ Ντας παρατηρούσε τις διαμάχες μεταξύ των μελών του συμβουλίου μιας οργάνωσης που εργαζόταν για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.
“Ποιο το όφελος να δουλεύετε για την παγκόσμια ειρήνη”, ρώτησε, “όταν συγκρούεστε ακόμα και μ’ αυτόν που δουλεύει στο πλευρό σας;”

Ας εκτελούμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες με τη γαλήνη του Θεού στις καρδιές μας και θα εδραιώσουμε έτσι την αγάπη στην πλανήτη.

Είμαι το φως του κόσμου. Ζω την αλήθεια που γνωρίζω.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen “μια βαθιά ανάσα ζωής” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα