Ό,τι κι αν θέλεις, διάλεξε με αγάπη να κάνεις μία τουλάχιστον πράξη προς αυτό το όνειρο κάθε μέρα

Ό,τι κι αν θέλεις, διάλεξε με αγάπη να κάνεις μία τουλάχιστον πράξη προς αυτό το όνειρο κάθε μέρα

Μπορείς πάντα να βρεις έναν τρόπο να υποστηρίξεις τα όνειρά σου!

Μπορεί να χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις να εγκαταλείψεις το οικείο. Μπορεί να χρειαστεί να σκεφτείς δημιουργικά για να αλλάξεις, κάτι που μπορεί να μην το συνηθίζεις, αλλά ρώτα τον εαυτό σου: «Τι θα έκανα αν η σχέση ή η κατάσταση που μου δημιουργεί προβλήματα, αλλά με κρατάει δεμένο, εξαφανιζόταν αύριο;»

Η απάντηση, φυσικά, είναι ότι θα προσαρμοζόσουν και ότι θα έκανες νέες επιλογές. Και όταν επιλέγεις συνειδητά να υποστηρίξεις την πρόοδό σου, τότε όλο το σύμπαν είναι μαζί σου.

Όλοι ερχόμαστε στη Γη για να δημιουργήσουμε. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Όταν εμποτίζεις τη θέλησή σου να δημιουργήσεις με αληθινή αγάπη και ενθουσιασμό, τότε η προσπάθεια γίνεται αληθινή απόλαυση. Οι άνθρωποι που εργάζονται με αγάπη προσελκύουν την αγάπη στη ζωή τους. Οι άνθρωποι που εργάζονται με ενθουσιασμό προκαλούν τον ενθουσιασμό και στους άλλους.

Μαγική σκέψη δε σημαίνει δόλιοι χειρισμοί. Δε σημαίνει να την «κοπανάς» από τη δουλειά που χρειάζεται να κάνεις ούτε να αποφεύγεις τα απαραίτητα βήματα προς το όνειρό σου. Σημαίνει να εργάζεσαι κινητοποιημένος από τον αληθινό σου εαυτό και να είσαι αυθεντικός σε σχέση με το τι πρέπει να κάνεις για να υλοποιήσεις το όνειρό σου.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλεις, διάλεξε με αγάπη να κάνεις μία τουλάχιστον πράξη προς αυτό το όνειρο κάθε μέρα. Αν το κάνεις, τότε θα προσελκύσεις, όπως και οι ερωτευμένοι, όλη την αγάπη και τον ενθουσιασμό του σύμπαντος.

Η επιλογή είναι δική σου

Ήρθε η ώρα να επιλέξεις τι θα κάνεις με ενθουσιασμό για να υποστηρίξεις την επιθυμία της καρδιάς σου.

Για παράδειγμα:

  • Αν θέλεις να αναπτύξεις τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα, διάλεξε να γραφτείς σ’ένα μάθημα ζωγραφικής.
  • Αν θέλεις να χάσεις βάρος, διάλεξε να τρως υγιεινές τροφές και να απολαμβάνεις τη σωματική άσκηση.
  • Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια νέα σχέση με κάποιον, διάλεξε να χαμογελάς, να χαίρεσαι όταν γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και να λες «ναι» όταν σου ζητούν να παραβρεθείς σε διάφορες εκδηλώσεις.
  • Αν θέλεις να αναπτυχθείς πνευματικά, διάλεξε να κάνεις διαλογισμό, να προσεύχεσαι και να διαβάζεις υλικό που σε εμπνέει.
  • Α θέλεις καινούρια δουλειά, διάλεξε να γράψεις ένα βιογραφικό, να λες στους ανθρώπους ότι είσαι διαθέσιμος, να ψάχνεις νέες ευκαιρίες, να διαβάζεις τις μικρές αγγελίες – με ενθουσιασμό!

Μπορείς πάντα να σκεφτείς έναν τρόπο για να υποστηρίξεις αυτό που αγαπάς, αν η επιθυμία σου είναι αυθεντική και ο στόχος σου αληθινός.

Ασκήσου σε καθημερινές επιλογές αγάπης

Αγόρασε ένα μικρό ημερολόγιο. Κάθε βράδυ, σημείωνε τις επιλογές που έκανες εκείνη την ημέρα για να στηρίξεις την επιθυμία της καρδιάς σου. Προσπάθησε να κάνεις μία τουλάχιστον καταχώρηση κάθε μέρα. Αν η επιθυμία σου είναι αληθινή, τότε αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να σου δίνει χαρά και κάθε μέρα θα νιώθεις μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι την προηγούμενη για να δουλέψεις πάνω στο όνειρό σου.

Βλέποντας τα αποτελέσματα

Όταν θα έχεις ολοκληρώσει τις επιλογές σου, τότε γράψε στο σημειωματάριό σου ποια είναι η επιθυμία της καρδιάς σου, με ποιους τρόπους επέλεξες να την υποστηρίξεις και ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Οραματισμός

Αυτός ο οραματισμός είναι και μια δήλωση. Επαναλάμβανέ την πολλές φορές την ημέρα.

Βρες ένα άνετο σημείο όπου μπορείς να καθίσεις ήσυχα, χωρίς να σε διακόψει κανείς για πέντε τουλάχιστον λεπτά. Κλείσε τα μάτια και συγκεντρώσου στην αναπνοή σου. Νιώσε τον αέρα να μπαίνει και να βγαίνει από το σώμα σου.
Όταν θα βρεθείς σε μια γαλήνια, ήρεμη κατάσταση, επανάλαβε σιωπηλά την παρακάτω δήλωση:
Επιλέγω μόνο πράξεις που με βοηθούν και που υποστηρίζουν απόλυτα την επιθυμία της καρδιάς μου νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά.
Συγκέντρωσε όλη σου την προσοχή στην επιθυμία της καρδιάς σου καθώς επαναλαμβάνεις νοερά αυτήν τη δήλωση.
Συνέχισε να την επαναλαμβάνεις για πέντε λεπτά.
Ύστερα, όταν θα είσαι έτοιμος, άνοιξε αργά τα μάτια σου.

Σημείωση: Η τεχνική που ακολουθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνειδητή κατάσταση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που μπαίνεις στον πειρασμό να συμπεριφερθείς με έναν τρόπο αντίθετο προς το όνειρό σου, πάρε μια βαθιά αναπνοή και πες, μεγαλόφωνα αν είναι δυνατόν:
Προτιμώ να υποστηρίξω το όνειρό μου.

Ύστερα άλλαξε τις πράξεις σου με άλλες, περισσότερο υποστηρικτικές. Επαναλάμβανε αυτήν τη δήλωση πολλές φορές την ημέρα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Sonia Choquette «Η Καρδιά σου έχει δίκιο» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα