Ουίσκι πωλήθηκε για 843.200 δολάρια, αλλά… η τιμή δεν αποτελεί ρεκόρ

Ουίσκι πωλήθηκε για 843.200 δολάρια, αλλά... η τιμή δεν αποτελεί ρεκόρ

Αντί 843.200 δολαρίων πωλήθηκε φιάλη με σκωτσέζικο ουίσκι millésime του ‘26 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, τιμή υψηλότερη όλων των ρεκόρ που έχουν καταγραφεί έως τώρα για το κρασί, η οποία ωστόσο δεν ξεπερνά αυτήν στην οποία που πωλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μια άλλη φιάλη ουίσκι, με το αντίτιμο των 1,12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ουίσκι εμφιαλώθηκε το 1986 από τον σκωτσέζικο οίκο The Macallan μετά την παλαίωσή του σε δρύινο βαρέλι επί 60 χρόνια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με το κρασί, το ουίσκι σταματά να ωριμάζει μόλις εμφιαλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο οίκος The Macallan ιδρύθηκε το 1924. Το αποστακτήριό του, έχει παράξει μόλις 40 φιάλες The Macallan millésime του 1926 με 60 χρόνια ωρίμανσης και ανάμεσα σε αυτά, 12 έχουν ετικέτα που επιμελήθηκε ο Πίτερ Μπλέικ, ο οποίος έκανε το εξώφυλλο του άλμπουμ “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (1967) των Beatles! Μια από τις 12 αυτές φιάλες πωλήθηκε στη δημοπρασία του Sotheby’s.

Πριν τη δημοπρασία, τρεις φιάλες The Macallan του 1926 είχαν πωληθεί σε δημοπρασία τους τελευταίους έξι μήνες αντί ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων η καθεμιά…

Στα μέσα Μαΐου, στο Χονγκ Κονγκ, μια φιάλη με την ετικέτα του Πίτερ Μπλέικ πωλήθηκε αντί 1,01 εκατομμυρίου δολαρίων.

Στις αρχές Οκτωβρίου, μια άλλη φιάλη με ετικέτα “Valerio Adami” κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ στα 1,12 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο του οίκου Bonhams.

Οι δημοπρασίες επωφελούνται από την αυξανόμενη δημοτικότητα του ουίσκι, το οποίο πλέον καταναλώνεται παγκοσμίως και είναι όλο και πιο περιζήτητο στην Ασία.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα