Βρίσκετε καμιά φορά τη ζωή λίγο βαρετή;
Η ζωή μπορεί να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε εσείς τις συναρπαστικές συνθήκες…για να ανακαλύψετε την περιπέτεια.
Η Κρις Ράσμουσεν και ο σύζυγός της, ο Σταν, είναι φίλοι μου. Ο Κρις μου έστειλε ένα άρθρο για τον μακαρίτη τον Τζον Γκοντάρ από το Deseret News.
Αμφιβάλλω αν ο Γκοντάρ έζησε μια βαρετή στιγμή στη ζωή του. Όταν ήταν δεκαπέντε χρόνων, έφτιαξε μια λίστα με 127 στόχους, τους οποίους άρχισε να επιδιώκει με επιμονή.
Ανάμεσα στις προκλήσεις αυτές είχε την εξερεύνηση του Νείλου, του μεγαλύτερου ποταμού στον κόσμο, και του Κόνγκο, του δεύτερου σε μέγεθος.
Την ανάβαση του Έβερεστ, αλλά και του Μάτερχορν εν μέσω καταιγίδας. Έναν αγώνα ενός χιλιομέτρου μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά και το να παίξει το “Claire de Lune” στο πιάνο και τους πραγματοποίησε όλους.
Τη στιγμή που έγραφα αυτή την εκπομπή, ο Τζον Γκοντάρ είχε πραγματοποιήσει 108 από τους αρχικούς στόχους του.
Ένας νέος στόχος, που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική του λίστα, ήταν να πετάξει με το υπερηχητικό βομβαρδιστικό B -1, το πιο προηγμένο αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Μπορεί να πετάξει σε υπερηχητικές ταχύτητες, περνώντας απαρατήρητο από τα ραντάρ.
Έκανε την πτήση στις 3 Νοεμβρίου 1989 στο Αμπιλέιν του Τέξας, αφού πήρε έγκριση από τον επικεφαλής της Αεροπορίας. Ο Γκοντάρ είχε ήδη πετάξει με σαράντα εφτά τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των F-4 Phantom, μαχητικών-βομβαρδιστικών F-11 και του F-106 Delta Dart.
Ο Τζον Γκοντάρ ανέβηκε σε δώδεκα από τα ψηλότερα βουνά στον κόσμο, συμμετείχε σε δεκατέσσερις μεγάλες αποστολές σε απομονωμένες περιοχές, διέσχισε δεκαπέντε από τα πιο επικίνδυνα ποτάμια του κόσμου, επισκέφτηκε 120 χώρες και μελέτησε 260 πρωτόγονες φυλές.
Η στοχοθεσία είναι η ουσία της ζωής. Κάντε τέτοια πράγματα όχι για να σας επαινούν οι γύρω σας, αλλά για την εσωτερική ανταμοιβή σας. Θα γίνετε καλύτερος άνθρωπος, γονιός και επαγγελματίας. Είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε συνεχώς.
Τα ανθρώπινα πλάσματα πρέπει να δρουν.
Αν δεν υπάρχουν ευκαιρίες,
πρέπει να τις δημιουργούν.
Όποιος φροντίζει τον ανώτερο εαυτό του
γίνεται σπουδαίος άνθρωπος,
και όποιος φροντίζει τον κατώτερο
γίνεται μικρός άνθρωπος.
Οι περίοδοι ηρεμίας σπάνια γεννούν
δημιουργικά επιτεύγματα. Η ανθρωπότητα
χρειάζεται την αναταραχή.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor “Απόλυτη Επιτυχία” από τις εκδόσεις Διόπτρα