i.P.A.S. Film Festival: To πολιτικό και ακτιβιστικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους έρχεται στην Αθήνα

o-IPAS-FILM-FESTIVAL-570

 

Το i.P.A.S. Film Festival, ιδέα και δημιούργημα μαζί της ομάδας The Default Project, είναι το πρώτο ελληνικό πολιτικό και ακτιβιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, και διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθούν ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα τους την τρέχουσα πολιτική / κοινωνική επικαιρότητα καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.

Το i.P.A.S. Film Festival φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος τόπος ανοιχτόκαρδης κι απροκατάληπτης συνάντησης νέων ανεξάρτητων κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο με το πολιτικά ευαισθητοποιημένο ελληνικό κοινό. Σε πρώτο επίπεδο, στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές με καθημερινές προβολές και παράλληλες δράσεις, και σε δεύτερο επίπεδο, να συμβάλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών χαμηλού κόστους που κατά κανόνα αποκλείονται από την κυρίαρχη κινηματογραφική αγορά.

Αυτουργοί της ομάδας The Default Project είναι οι:
Πρόδρομος Τροχίδης, Άρτεμις Λειβαδάρου, Πένια Καλοφωλιά, Μαρία Χαμαράκη και Σπύρος Τσικαλάκης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα

H ομάδα The Default Project παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το i.P.A.S. Film Festival, το μοναδικό διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με αποκλειστικά πολιτικό και ακτιβιστικό χαρακτήρα που δίνει βήμα σε ανεξάρτητους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να να δράσουν και να αντιδράσουν μέσω της Τέχνης τους στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το i.P.A.S. Film Festival θα λάβει χώρα στους φιλόξενους χώρους του εικαστικού πολυχώρου Booze Cooperativa τον Απρίλιο 2017.

Από τις 6 έως τις 9 Απριλίου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει ένα πανόραμα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. 84 ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές, από 30 διαφορετικές χώρες, διαγωνίζονται στο Φεστιβάλ και πραγματεύονται την τρέχουσα διεθνή πολιτική επικαιρότητα σε 4 κατηγορίες: Σπουδαστικές, Ντοκιμαντέρ, Μυθοπλασίας και animation.
Οι ταινίες θα προβάλλονται με αγγλικους υπότιτλους.

Οι χώρες που διαγωνίζονται είναι αλφαβητικά οι εξής:
Αγγλία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κολομβία, Λίβανος, Μεξικό, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία.

Το i.P.A.S. Film Festival περιλαμβάνει δύο τμήματα:
Το κυρίως Διαγωνιστικό τμήμα προβολών, όπου θεατές και Κριτική Επιτροπή καλούνται να ψηφίσουν για τα βραβεία που θα απονεμηθούν την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.
Το Μη Διαγωνιστικό τμήμα με ειδικές προβολές ταινιών μεσαίου μήκους που αξίζουν της προσοχής των θεατών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις με τους διοργανωτές του i.P.A.S. Film Festival, την Κριτική Επιτροπή και τους προσκεκλημένους από το Φεστιβάλ Κινηματογραφιστές.

Η Κριτική Επιτροπή του i.P.A.S. Film Festival απαρτίζεται αλφαβητικά από τους:

Αλεξανδροπούλου Νικόλ (δημοσιογράφος, παραγωγός ντοκιμαντέρ)
Ανδρεάδης Γιάγκος (καθηγητής στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής, Ιστορίας του Πολιτισμού και του Θεάτρου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Αρβανίτης Κώστας (δημοσιογράφος)
Αριστόπουλος Κώστας (σκηνοθέτης)
Βέλτσος Γιώργος (καθηγητής στο Τμήμα Θεωρίας της Επικοινωνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Κουτσουρέλης Εμμανουήλ (σκηνοθέτης θεάτρου, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου)
Λιβαθινός Στάθης (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου)
Πυθαράς Χρήστος (σκηνοθέτης θεάτρου-κιν/φου)
Ρηγοπούλου Πέπη (καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ipasfilmfestival.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα