Ας σταματήσουμε να παγιδευόμαστε στο πριν και ας αναλάβουμε δράση στο τώρα

ας σταματησουμε να παγιδευομαστε στο παρελθον

Χρειάζεται τρομερό θάρρος για να αμφισβητήσετε τα σημερινά σας πιστεύω. Χρειάζετα ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο για να δράσετε με βάση τις πεποιθήσεις σας κατά τρόπο θετικό.

Αυτό είναι που κάνει τον κανόνα Μην Ταράζετε Τα Νερά τόσο δύσκολο να τον παραβούμε.

Φοβόμαστε μήπως κάνουμε λάθος, μήπως κάνουμε υποθέσεις που αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε τα προσόντα να κάνουμε.

Ακόμα και στους ελάχιστους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την ίδια βλακεία που κι εσείς αναγνωρίζετε, ακόμα λιγότεροι θα αναλάβουν δράση. Βλέπετε, υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που αναγνωρίζουν κάτι και σε αυτούς που πράγματι αναλαμβάνουν δράση. Η ανάληψη δράσης είναι μια χαμένη τέχνη στη σημερινή κοινωνία.

Το να λέμε «Δεν θα μπορούσα με τίποτα να διακρίνω κάτι που διέφυγε από όλους τους ειδικούς» αποτελεί απλώς δικαιολογία.

Βέβαια, είναι ασφαλής και μας εμποδίζει από το να διακινδυνεύσουμε. Θα βρούμε την ηρεμία στην ίδια πράξη του να είμαστε «ο μέσος άνθρωπος».

Και φυσικά, ο μέσος άνθρωπος είναι καταδικασμένος στη μετριότητα.

Ο άνω του μετρίου άνθρωπος αναλαμβάνει δράση. Οι ενέργειές σας θα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται προσεκτικά. Αυτές είναι τα θετικά βήματα στο να γίνετε άνω του μετρίου και να έχετε τα πράγματα που οι άνω του μετρίου άνθρωποι απολαμβάνουν, όπως άνω του μετρίου σπίτια, εισοδήματα, τρόπο ζωής και τα όμοια.

Πολλοί άνθρωποι θα σας πούνε να ηρεμήσετε. Απωθούνται ελαφρώς, αν αρχίσετε να παθιάζεστε ή να ενθουσιάζεστε με κάποιο θέμα. Αυτό τους ανησυχεί. Μπορεί να αλλάξουν το θέμα, να σταματήσουν να απαντούν στα τηλεφωνήματά σας, να σας αποφεύγουν. Δεν θέλουν να βρίσκονται δίπλα σε κάποιον που ταράζει τα νερά.

Γι’ αυτό σας ζητούν ή σας λένε να ηρεμήσετε.

ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ μην ηρεμήσετε.

Ενθουσιαστείτε και παραμείνετε ενθουσιασμένοι. Βάλτε ενέργεια σε όλο σας το είναι και γεμίστε τον εαυτό σας με ελπίδα και παραμείνετε απτόητοι. Δώστε τα όλα!

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φέρεστε ανόητα. Μελετήστε και ακολουθήστε τις συμβουλές που θα βρείτε στο βιβλίο «Πώς να Αποκτάτε Φίλους και να Επηρεάζετε το Περιβάλλον σας» του Ντέιλ Κάρνεγκι. Αξίζει να μοιραστείτε τις ιδέες σας. Θα πρέπει να βοηθήσετε τους άλλους να καταλάβουν τι κάνετε. Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους που αγαπάτε να αναλάβουν θετική δράση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μαθαίνοντας να τα πηγαίνετε καλά με τους ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν θα καταφέρετε να κάνετε κάποιον να ενθουσιαστεί με τις ιδέες σας, αν ηρεμήσετε. Ενθουσιαστείτε, γίνετε ένας ανεμοστρόβιλος και χρησιμοποιήστε την ορμή σας για να αναλάβετε θετική δράση, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Αρνούμενοι να αλλάξουμε, επειδή τα πράγματα πάντοτε γίνονταν με κάποιον ορισμένο τρόπο, δείχνουμε τεμπελιά. Αγνοούμε την ευθύνη του ατόμου να προσαρμόζεται, να αυτοσχεδιάζει και να υπερνικά τα εμπόδια.

Μην ταράζετε τα νερά; Αθετήστε τον κανόνα! Μην παγιδεύεστε στο παρελθόν. Αν παγιδευτείτε εκεί, τότε στο μέλλον δεν μπορείτε να έχετε περισσότερη επιτυχία από αυτή που είχατε στο παρελθόν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bill Quain «10 Κανόνες για να τους αθετήσετε & 10 Κανόνες για να υιοθετήσετε» από τις εκδόσεις Θέσις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα