Παγκόσμια Ελληνική πρωτιά και στην Τέχνη της Φωτογραφίας

Παγκόσμια Ελληνική πρωτιά και στην Τέχνη της Φωτογραφίας

Ο Ευστάθιος Ζεΐνης ζει στην Πάτρα και αγαπά την φωτογραφία όσο τίποτε άλλο. Η καλλιτεχνική του ματιά, τα ατέλειωτα χρόνια δουλειάς και προετοιμασίας , έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στον ίδιο και την εικόνα, μια σχέση η οποία γεννά εδώ και καιρό, επιτυχίες.

Για τους λόγους αυτούς, ο Ευστάθιος Ζεΐνης κέρδισε το πρώτο βραβείο Φωτογραφίας στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στην Πράγα. Η χαρά του είναι έκδηλη στο ευχαριστήριο άρθρο που ανέβασε στο blog του:

«Εκείνο το όμορφο απόγευμα Σαββάτου, ένα email από την οργανωτική επιτροπή Photo Art Prague ήρθε να προσθέσει μια ακόμη επιτυχία και μάλιστα με μια πρώτη θέση, στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στη Πράγα.
FIAP Gold Metal διάβασα και η χαρά μου αυτή την φορά ήταν μάλλον η ικανοποίηση ότι ήρθε και αυτή η διάκριση που την κυνηγούσα εδώ και καιρό.

Πρώτη αντίδραση είναι να το μοιραστείς με αυτή που αγαπάς. Δεύτερη να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Σε μια εποχή, που συνειδητά η αποχή μου από τα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται, ξέρω καλά ποιοί χαίρονται μαζί μου και ποιοί θα σχολιάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Δεν με αφορά όμως … έκανα άλλη μια φορά το κέφι μου μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά από την ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία).

Αυτό που πάντα ήξερα είναι ότι, αυτή η χαρά κρατάει 5 λεπτά. Η κορυφή θέλει συνέχεια και συνέπεια. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Απαιτεί καινούργια πράγματα που θα σε φέρουν σε ανάλογες θέσεις στο μέλλον.

Όπως κυνήγησες εκείνο το παγωμένο πρωινό την «στιγμή», συνεχίζεις να σχεδιάζεις μεθοδικά τα βήματα σου για τα δύσκολα που έχεις επιλέξει. Σταθερά δίπλα σου, αυτοί που σε αγαπάνε πραγματικά, σε παρακολουθούν αλλά και σε φροντίζουν. Σε αυτούς είναι αφιερωμένα τα δικά μου 5′ χαράς και ικανοποίησης. Την μαγική στιγμή την έζησα όταν έκανα το κλικ αυτό. Αυτή, δεν έρχεται ξανά. Συνεχίζουμε…»

*Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ήδη βραβευθεί με:
2 AIP Honorable (Atlantic Institute of Photography, USA) και
1 FIAP Honorable (International Federation of Photographic Art) σε έναν διεθνή διαγωνισμό καθώς και
2 Diploma GPC σε 2 ακόμη διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Εκδήλωση στην Εναλλακτική Ατζέντα:Εργαστήριο «Δημιουργώντας την Εργασία που Αγαπάς»

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα