Παιδικός αποπρογραμματισμός

Παιδικός αποπρογραμματισμός.

Ο παιδικός αποπρογραμματισμός, πλέον γνωστός ως “primal”, αποσκοπεί στο να “μονιάσουμε” με το παρελθόν μας και να αντικρίσουμε τη ζωή με μία νέα ματιά και μία αναζωογονημένη καρδιά.

Βήμα-βήμα, θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, εξερευνώντας τους περιορισμούς που «λάβαμε» σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης μας κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας.

Μέσα από αυτήν την διερεύνηση, θα γίνετε ικανοί να αναγνωρίσετε τις μάσκες τις οποίες συνηθίσατε να φοράτε, καθώς και τις μεθόδους αντιστάθμισης που αναπτύξατε με την ελπίδα πως θα γινόσασταν αντιληπτοί, αναγνωρίσιμοι, αποδεκτοί και αγαπημένοι.

Θα έχετε όλον τον χώρο που χρειάζεστε καθώς και την υποστήριξη για να νοιώσετε εκείνα που θα είχατε πραγματικά χρειαστεί να εκφράσετε σαν παιδί.

Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μέσα από τον ίδιο σας τον εαυτό, σαν ενήλικας που είστε τώρα, τη δύναμη και την εξουσία για να τον υπερασπιστείτε, και για να θεραπεύσετε το παιδί μέσα σας.

Όταν κατακτήσετε και διαλύσετε την αρνητική πλευρά του παρελθόντος σας, θα ανακαλύψετε ξανά τo βαθύ ερέθισμα  το οποίο σας ώθησε στο να θελήσετε να «ξανάγεννηθείτε» και να ζήσετε αυτήν τη ζωή σωστά, σύμφωνα με το δικό σας πήχη.

Έπειτα θα είστε ικανοί να νοιώσετε αυθεντική αναγνώριση απέναντι στα πραγματικά δώρα που λάβατε από τους γονείς σας. Όταν το παιδί μέσα μας, νοιώθει πως το βλέπουν και το αγαπάνε, η πληθώρα της ουσίας του, η φυσικότητα του και η ενέργεια του επιστρέφουν στη ζωή.

Γινόμαστε ικανοί να ζήσουμε με νέα έμπνευση. Ανακτούμε την ακεραιότητα μας και τότε μπορεί να γίνει η πραγματική αλλαγή: μπορούμε να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο από το παρελθόν μας με νέο τρόπο, με συμπόνοια και με βαθύ αίσθημα ανθρωπιάς. Γινόμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Συνιστάται κάποια προηγούμενη εμπειρία από γκρουπ στον τομέα της συναισθηματικής απελευθέρωσης ή αναπνοής για να συμμετάσχει κάποιος σε γκρουπ παιδικού αποπρογραμματισμού.

Μαίρη Κολιούση – Εναλλακτική Θεραπεύτρια.

 

Σχετική Εκδήλωση στην Εναλλακτική Ατζέντα: Twice Born – Οι 4 κύκλοι της Ζωής

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα