“Το παιχνίδι της συνείδησης” | Συνέντευξη με την Marin Markuze, διοργανώτρια του Access Consciousness® festival στην Ελλάδα

Access Consciousness®

Κάτι μεγάλο και μαγικό έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 2019, σύμφωνα με τους εισηγητές του Access Consciousness® festival.

Επαγγελματίες και εισηγητές της access consciousness από όλο τον κόσμο έρχονται στην Κρήτη για να λάβουν μέρος σε ένα διεθνές φεστιβάλ access playground το 2019 όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έχουν σκοπό την εξάπλωση της συνειδητότητας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ζητήσαμε από την δημιουργό και διοργανώτρια του δρώμενου, Marin Markuze να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.

Τι είναι η Access Consciousness®;

Η Access Consciousness, σε γενικές γραμμές είναι μία σειρά από εργαλεία, τεχνικές, πληροφορίες καθώς και εναλλακτικούς τρόπους θεώρησης του κόσμου εν γένει, που δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σε οτιδήποτε θελήσατε ποτέ να αλλάξετε. Μπορεί να αφορά την ερωτική ζωή σας την οικονομική σας κατάσταση ή την σύνδεσή σας με οτιδήποτε υπάρχει. Επίσης δίνει τη δυνατότητα εάν εσείς το επιλέξετε να γίνετε ο καταλύτης για να αλλάξει η ζωή και άλλων ανθρώπων. Ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια και ήδη έχει φτάσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε 175 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Υπάρχει Access Consciousness® στην Ελλάδα;

Ω ναι! Έκανα την εισαγωγή μερικών τμημάτων access consciousness στην Αθήνα τον Μάιο του 2018. Την εποχή εκείνη ήρθαν 50 άτομα στα μαθήματα.

Από τότε έχουν εμφανιστεί και άλλοι εισηγητές και έχουν συμμετάσχει στα μαθήματα εκατοντάδες Ελλήνων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κάποιοι από αυτούς έχουν γίνε οι ίδιοι εισηγητές. Η εκπληκτική αυτή τεχνική αναπτύσσεται και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα οπουδήποτε εμφανίζεται μάλλον επειδή απευθύνεται σε ΟΛΕΣ τις απόψεις της ζωής και απλά επειδή λειτουργεί. Με μεγάλη ευκολία.

Γιατί επέλεξες να κάνεις αυτό το φεστιβάλ της accessPLAYground 2019 στην Ελλάδα;

Πρώτα από όλα διότι λατρεύω την Ελλάδα! Λατρεύω τους Έλληνες και πάντα αισθάνομαι αποδοχή, και ότι ανήκω.

Βλέποντας όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε τόσες πολλές ζωές, άρχισα να κάνω κάποιες ερωτήσεις, όπως:

“Τι χρειάζεται προκειμένου να επεκταθεί αυτό ακόμη περισσότερο; Τι μπορώ να δημιουργήσω εγώ που θα επιτρέψει ακόμη περισσότερα; Και πώς μπορώ να φέρω άτομα της Access από όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό το όμορφο ταξίδι που τόσο ανοικτά έχουν επιλέξει οι Έλληνες να κάνουν;”

Τι πρόκειται να συμβεί σε αυτό το Φεστιβάλ;

Μαγικοί άνθρωποι από όλο τον πλανήτη θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τα 7 τμήματα της access consciousness που θα επιλέξουν. Τα τμήματα αυτά θα εισάγουν πέντε διεθνείς εισηγητές της access Consciousness. Τα τμήματα αυτά ξεκινούν από τα πολύ βασικά μέχρι και για προχωρημένους. Ασχολούνται με μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων που όλα είναι σχεδιασμένα για να αλλάξουν διάφορες απόψεις της ζωής μας, όπως: το σώμα, την σεξουαλικότητα, τις σχέσεις, τα οικονομικά, την επιχείρησή σας, τον πνευματικό κόσμο ακόμη και την επικοινωνία με τα πνεύματα.

Επίσης θα διατίθενται και πρωινά τμήματα Yoga, και τα βράδια θα υπάρχει μουσική, χορός, μαθήματα με θιβετανικα μπολ και άλλα δρώμενα κοινωνικά. Και επειδή αυτό γενικά συνηθίζεται από τα άτομα της access, θα υπάρχουν περίοδοι όπου τα άτομα μπορούν να ανταλλάσσουν συνεδρίες είτε στην παραλία είτε δίπλα στην πισίνα.

Σε ποιον απευθύνονται αυτά τα μαθήματα;

Aπευθύνονται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αλλάξει οτιδήποτε στην πραγματικότητα που βιώνει και να δημιουργήσει τη ζωή που πάντα γνώριζε πως είναι δυνατόν να έχει. Είναι για όλους εκείνους που επιθυμούν να παρατήσουν τα παλιά περιοριστικά αρχέτυπα και να επιτρέψουν περισσότερη ευκολία και χαρά να μπει στη ζωή τη δική τους, των άλλων και του κόσμου εν γένει.

Εάν ήδη εφαρμόζεις τεχνικές της access consciousness που αλλάζουν ζωές, στο φεστιβάλ αυτό θα ανακαλύψεις ΠΟΛΛΆ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ. Εάν είσαι καινούργιος εδώ θα ήτανε ένα υπέροχο σημείο για να ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ.

Γιατί το ονoμάσατε ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟ (Playground);

Ένα από τα βασικά πράγματα που εισάγει η access consciousness είναι η ενέργεια που δημιουργείται με τη χαρά και το παιχνίδι. Από την ηλικία των επτά ετών μας μαθαίνουν να είμαστε σοβαροί να συμπεριφερόμαστε σωστά, να καθόμαστε φρόνημα και να κάνουμε αυτό που μας λένε. Με όλα αυτά ξεχνάμε πως να παίζουμε όμως τα σώματά μας θυμούνται. Τα σώματά μας πάντα θυμούνται ότι θέλουν να παίζουν, να κινούνται, να πηδάνε, να απολαμβάνουν. η access consciousness διδάσκει πολλές τεχνικές που επιτρέπουν στο σώμα μας να γίνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί: ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιούμε προκειμένου να μαθαίνουμε, να απολαμβάνουμε τη ζωή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτό το πλανήτη.


Ρωτήσαμε και κάθε έναν από τους πέντε εισηγητές της access consciousness που θα εισηγηθούν στο φεστιβάλ γιατί το κάνουν αυτό και μας απάντησαν τα παρακάτω:

Marin Markuze – Access Bars® and Access Energetic Facelift®

Είναι αυτή η λάμψη στα μάτια των ανθρώπων, όταν η πραγματικότητα τους αλλάζει, που με κάνει να συνεχίζω να κάνω αυτό που κάνω. Αυτή η μικρή στιγμή ή η επίγνωση των νέων πιθανοτήτων που δεν είχαν σκεφτεί πιο πριν.  Αυτή η στιγμή που απαλλάσσονται από τον πόνο, είτε είναι σωματικός, είτε νοητικός, είτε συναισθηματικός, που συμβαίνει ξαφνικά σαν με μαγικό τρόπο, και που δεν περίμεναν να γίνει τόσο γρήγορα και με τέτοια ευκολία.

Είναι αυτή η αίσθηση της πλήρους παρουσίας, του να είσαι αυτή η ενέργεια, ο χώρος και η συνειδητότητα, που δημιουργεί ένα αίσθημα ευδαιμονίας και ελευθερίας το οποίο πάντα έψαχνα.

Αυτή η εσωτερική γαλήνη, όπου τα πάντα απλά είναι, και τίποτα δεν χρειάζεται να γίνει, απλά το να είσαι, αυτή η ενέργεια επιτρέπει στο σύμπαν να συνεισφέρει.

Haris Omanovic – Foundation and 3 Day Body

Όλη μου τη ζωή ήθελα να αλλάξω τον κόσμο. Το παιδικό μου όνειρο ήταν να υπάρξει τουλάχιστον μια ημέρα ειρήνης σε αυτόν τον πλανήτη, μια ημέρα χωρίς πόλεμο, ανοησία και παραφροσύνη αυτής της πραγματικότητας. Στην συνέχεια, πριν από λίγα χρόνια, μια γυναίκα μου είπε: Με την ενέργεια μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Μου εξήγησε πως η αλλαγή εξαπλώνεται σαν ιός και το θέμα είναι η αλλαγή της ενέργειας των ανθρώπων. Τότε αποφάσισα πως αυτός είναι ο σκοπός μου, αυτό θα κάνω ό,τι και να γίνει.

Έχουμε αλλάξει τις ζωές και τα σώματα τόσων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια και ξέρω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η Νέα Γη είναι εδώ! Ποια είναι η χαρά που μπορούμε να είμαστε με το σώμα μας, με τα άλλα σώματα, με τις σχέσεις, με την επιχείρηση μας, με τον πλανήτη μας;

Christel Crawford – Actualization

Κι αν το Conciousness είναι η πόρτα για θεραπεία; Τι κι αν η επίγνωση και η επιλογή είναι αντίδοτα για όλη την ανοησία και την ασυνειδησία;

Αν ήμασταν πρόθυμοι να γνωρίσουμε πόσο δυνατές είναι οι ποιότητες της ευγνωμοσύνης, της παρουσίας και της επιλογής για το μέλλον, θα συνεχίζαμε να επιλέγουμε τον περιορισμό των δυνατοτήτων μας;

Ή θα ανασηκωνομασταν στο μεγαλείο που μπορούμε να είμαστε;

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο το οποίο να γνωρίζω ή να έχω συμμετάσχει που να δημιουργεί τον κόσμο που θέλω να δω, όπως το Conciousness.

Κάνω αυτό που κάνω γιατί χωρίς συνειδητότητα ο πλανήτης θα πεθάνει. Είμαι ένα κομμάτι αυτής της αλλαγής. Δεν επιλέγεις κι εσύ το ίδιο;

Alison Cox – Conscious Horse Conscious Rider

Διδάσκω το Conscious Horse-Conscious Rider, γιατί γνωρίζω ότι αυτά τα μαθήματα δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη. Κάθε άτομο που έρχεται σε αυτές τις τάξεις, φεύγοντας αποκτά μια μεγαλύτερη αίσθηση παρουσίας, εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, μεταδοτικότητας και ηγετικών ικανοτήτων.

Τα άλογα έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν την αλλαγή στη ζωή μας με έναν τρόπο που είναι γρήγορος, εύκολος, διασκεδαστικός, και αδιαμφισβήτητος.

Λατρεύω να βλέπω τους ανθρώπους και τα άλογα να αλλάζουν μπροστά στα μάτια μου και γι’αυτό δεν θα το άφηνα με τίποτα.

Ana Omanovic – Talk to the Entities – Beginning

Κάνοντας αυτό που κάνω μου επιτρέπει να δω τους άλλους και τον εαυτό μου με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Πέρα από το σώμα και τον νου. Πέρα από το τραύμα και το δράμα στα οποία έχουμε δώσει τόση αξία που νομίζουμε ότι είναι πραγματικά. Πέρα από τον πόνο και την δυστυχία, πέρα από την ψευδαίσθηση.

Πέρα από την τάξη που βάζουμε τον εαυτό μας, το καλό και το κακό, το σωστό και το λάθος.

Πέρα από όλες τις κριτικές που ασκούμε.

Βλέπω την ομορφιά, την λαμπρότητα, το μεγαλείο. Πιθανότητες που έχει ο καθένας μας. Ναι!

Και αναρωτιέμαι τι χρειάζεται για να αποφασίσεις εσύ, να επιλέξεις αυτό που λειτουργεί για σένα; Τι είναι διασκέδαση για σένα; Τι θα ήθελες να δημιουργήσεις σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Access Playground στην Κρήτη το 2019 πατήστε εδώ

Επίσημη σελίδα Facebook της Access Consciousness® για την Ελλάδα –
“Access Consciousness® Greece – Official group”: https://www.facebook.com/groups/330417047487442/

ΑccessPLAYground Facebook: https://www.facebook.com/accessplaygroundcrete/

ΑccessPLAYground Instagram: @accessplayground

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα