Παιχνίδια Συναισθηματικής Νοημοσύνης

paixnidia-synaisthimatikis-noimosynis

Πώς θα καταλάβουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων και των παιδιών μας χωρίς να χρειάζεται να μας ζητηθεί; Πολλές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε τα σημάδια των γύρω μας που χρειάζονται βοήθεια. Για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τα σημεία, να αναπτύξουμε δηλαδή την συναισθηματική μας νοημοσύνη (EQ).

Η EQ GAMES, με την συνεργασία του πολυχώρου ΙΑΝΟS, παρουσιάζει – σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους ψυχολόγους- παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, με σκοπό την καλλιέργεια της συναισθηματικής μας νοημοσύνης.

paixnidia-synaisthimatikis-noimosynis

Στις 17 Σεπτεμβρίου, 11:00 το πρωί, όσοι μπορέσουμε να βρεθούμε στον ΙΑΝΟ θα παίξουμε «Παντομίμα Συναισθημάτων» κάνοντας μια βουτιά στα συναισθήματα, που δε μοιάζει με άλλη! Μέσα από το παιχνίδι, παιδιά από 5- 12 ετών, παρατηρούν τα συναισθήματά τους, κατανοούν τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας και της αναγνώρισης της γλώσσας του σώματος, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται.

Το άλλο βιωματικό παιχνίδι ονομάζεται «Εξερεύνηση Συναισθημάτων» και είναι ένας περίπατος από την «Μπερδεμένη πόλη» ως το ξέφωτο της «Όμορφης πόλης», μέσα από διάφορες ερωτήσεις. Εδώ όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι, εξοικειωνόμαστε με την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων, όπως επίσης με την κατανόηση κι αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας, είτε παρουσιάζονται στον χώρο του σχολείου είτε στο σπίτι, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας!

Η είσοδος και η συμμετοχή στα παιχνίδια είναι δωρεάν!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα