Το πρώτο πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν μεταφορών για φοιτητές ονομάζεται Superfreecourier!

superfree courier

Το δίκτυο Superfreecourier αποτελεί μια πρωτοβουλία της συλλογικότητας Superfreehuman (Υπερδωρεάνθρωπος) για την ανάπτυξη της άμεσης και ελεύθερης κοινωνικής, αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας της διανομής με σκοπό την σταδιακή απεξάρτηση απο το χρήμα προς τη δημιουργία μιας αχρήματης κοινωνίας.

Μεταφορές μικροδεμάτων για φοιτητές

Impressum

Superfree Courier

To πρώτο πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν μεταφορών ειδικά για φοιτητές

“Καλύπτουμε τις ανάγκες μας εκ των ενόντων.”

 Αναλυτική περιγραφή: Σου έχει λείψει το φρέσκο σπιτικό φαγητό στο τόπο φοίτησής σου; Αναζητάς ένα εύκολο, πρακτικό και προσιτό τρόπο να στέλνεις και να λαμβάνεις τρόφιμα, προιόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης;

Η λύση σε όλα αυτά υπάρχει με το όνομα Superfree Courier. Το σύστημα μικρομεταφορών ομότιμης συνδιαλλαγής σύμφωνα με το οποίο δρούμε συνεργατικά με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μας, άμεσα και αυτοοργανωμένα, δίχως μεσάζοντες. Προσφέρουμε σύμφωνα με τις αρχές της άμεσης οικονομίας της διανομής (Freeconomy) που δεν λειτουργει ανταλλακτικά, αλλά μέσω της ελεύθερης βούλησης για συνεισφορά.

Πως λειτουργεί: Για να γίνει κάποιος μέλος εγγράφεται στη λίστα με τα απαραίτητα στοιχεία (όνομα, τοπος διαμονης, τοπος σπουδων, τηλεφωνα) και δηλώνει διαθεσιμότητα για συγκεκριμένη διαδρομή και χρονικό πλαίσιο.

Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα υπόλοιπα μέλη μεταφέροντας ένα δέμα κάθε φορά που ταξιδεύει.  Αναλαμβάνει να παραδώσει στον παραλήπτη του, αλλά και  εξυπηρετείται  από άλλα μέλη σε μια κυκλική εναλλαγή ρόλων , από μεταφορέας (εξυπηρετητής) σε εξυπηρετούμενος και αντίστροφα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αλληλοκάλυψη ωφελουμένων και den thn  με τελικό κέρδος την μείωση του κόστους και την οικονομία.

superfree courier

Σημαντικό στοιχείο είναι η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που δεν γίνεται από κάποιον ανώνυμο υπάλληλο αλλά από ένα δίκτυο φοιτητών που αναπτύσσει σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας με απώτερο όφελος την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Μοναδική προυπόθεση και απαίτηση η καταβολή του 50% του αντίστοιχου φοιτητικού κόμιστρου για την μερική κάλυψη των ναύλων της διαδρομής. Κάποιο φιλοδώρημα είναι προαιρετικό και μπορεί να περιλαμβάνει είδη που χρειάζονται οι φοιτητές (πχ γραφική ύλη). Παραλαβή και παράδοση από πόρτα σε πόρτα.

Πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης:Ήδη απο την 1η Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η υπηρεσία  με τη γραμμή Μονεμβάσια-Σπάρτη-Τρίπολη-Κόρινθος-Αθήνα-Ηράκλειο Κρήτης. Οι παραλαβές από και προς γίνονται κάθε δέυτερο Σαββατοκύριακο του μήνα.

Πως μπορείς να συμμετέχεις: Προκειμένου να γίνετε μέλη θα πρέπει να στείλετε ένα αντίγραφο της  φοιτητικής σας ταυτότητας και να προμηθευτείτε προαιρετικά ένα φορητό ψυγείο για μεταφορά ευπαθών προϊόντων.

Αποστολή: Αποστολή είναι η αλληλέγγυα προσφορά μεταφορικων υπηρεσιών και η δημιουργία μιας αυτοοργανωμένης δομής συνεργασίας

Αυτό ο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου συνεχίζει η υπηρεσία με αποστολή πακέτου από Σπάρτη σε Ηράκλειο Κρήτης με συνολικό κόστος επιβάρυνσης κάτω από 25 ευρω για τον φοιτητή που θα το παραλάβει. Συμμετέχετε στο αυτοοργανωμένο μας δίκτυο και κερδίστε πολλαπλά!

Επικοινωνία : Τηλέφωνο 6980358038, Email superfreecourier@gmail.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα