Η πανέμορφη και μυστηριακή Σαμοθράκη

Γράφει η Μαλαματένια Καΐντατζή

Υπέρλαμπρα στέκει η Σαμοθράκη η Ζαθέη η σεπτή και Αγιοτάτη Ιερά Νήσος στο Βορρά της Ελλάδος δίνοντας ποιότητα και ποικιλία στις διακοπές μας.

Η λέξη Σαμοθράκη προέρχεται από τα συνθετικά «σάμος» που σημαίνει ύψος και Θράκη  δηλαδή η  «Υψηλή Θράκη». Ένα μικρό νησί που το ύψος του προσφέρει τη μαγεία της ορειβασίας, της πεζοπορίας, της εξερεύνησης ποταμιών και λιμνών με γεμάτα κρυστάλλους νερά του.

Ένα νησί που κρύβει τις ομορφιές του μέσα στα μονοπάτια με τα ψηλά δέντρα και τους κρυμμένους κατασκηνωτές να δείχνουν ταξιδιώτες από άλλη χρονική πραγματικότητα θυμίζοντας και λίγο ναυαγούς ξεχασμένους ανέμελους τακτοποιημένους , ειδικά εκει στο Βάτο, περιοχή που πας με επικίνδυνη πεζοπορία ή καραβάκι .

Ένα νησί που την ίδια μέρα μπορείς να μπεις στις όμορφες ιαματικές βάθρες του βουνού παρέα με χρυσά βατράχια, το μεσημέρι προς απόγευμα να κολυμπήσεις στη θάλασσά της και το βράδι, να βουτηχτείς στο θειάφι με το καυτό νερό των ιαματικών λουτρών.

Μέσα σε μια μέρα έντονες εμπειρίες, βαθιά κάθαρση, βαθιά ξεκούραση!

Καθώς η Σαμοθράκη είναι γνωστή για τα Καβείρια μυστήρια και το Άγαλμα της Νίκης που προσφέρει χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα στο Λούβρο για να δουν μόνο εκείνη, τη Φτερωτή…θα ήταν μεγάλη αμέλεια από τη πλευρά μας ως Έλληνες να μην αναδείξουμε ξανά το νησί και τα Μυστήρια που κρύβει. Η αγάπη μας για το νησί έδωσε το έναυσμα να δημιουργήσουμε το Φεστιβάλ της Νίκης που για 4η χρονιά προωθεί τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια και την τέχνη της Ενεργειακής Θεραπείας με σκοπό το νησί να φιλοξενεί τουρίστες συνειδητούς ως προς την Ιερότητα του νησιού.

Η Σαμοθράκη είναι μια περιπέτεια, είναι ταξίδι ψυχής και αυτοβελτιώσης, πολλές φορές γίνεται ο καθρέπτης των ελαττωμάτων αλλά και των αρετών σου.

Αν βρεθείς στη Σαμοθράκη μείνε σιωπηλός για να ακούσεις τη συζήτηση των δέντρων το σούρουπο, μείνε ακίνητος μέσα στη βάθρα να καθίσει πάνω σου ένας βάτραχος να σε παρατηρήσει, περπάτησε συνειδητός στα μονοπάτια της και ίσως ένας όμορφος κρύσταλλος να είναι το δώρο της εξερεύνησής σου.

Όπως τα Καβείρια Μυστήρια ήταν και θα είναι για όλους, έτσι και το νησί είναι για όλους, κάθε ηλικίας, τάξης, εθνικότητας.

Χαιρόμαστε που κάθε χρόνο βρισκόμαστε με ανθρώπους απο διάφορες χώρες διψασμένοι να γνωρίσουν τα Μυστήρια της Ελλάδος, την ομορφιά και τη Σοφία που εκπέμπει παντού και ιδιαίτερα αυτά της Σαμοθράκης.

Η Σαμοθράκη είναι ένας προορισμός που ίσως να μη χρειαστεί να επιλέξεις κάτι διαφορετικό για τις διακοπές σου γιατί απλά είναι μοναδική και απόλυτα διαφορετική!

—————–

Το κέντρο έρευνας και θεραπείας Ιλαρίων διοργανώνει αυτόν τον Αύγουστο το 4ο Φεστιβάλ Νίκης στη Σαμοθράκη

Δείτε το βίντεο

Ή για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα