Πανσέληνος στο Λέοντα – Το Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου

Πανσέληνος στο Λέοντα – Το Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου

Το φεγγάρι του Ιανουαρίου ονομάζεται το «Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου».

Η πορτοκαλί απόχρωση που παίρνει θα δημιουργηθεί λόγω του φωτός του Ηλίου, που μπλοκάρεται από τη σκιά της Γης. Η ολική έκλειψη θα του προσφέρει αυτό το κόκκινο χρώμα και ο Λύκος έρχεται, όπως κάθε Ιανουάριο, για να εμποτίσει την ενέργεια αυτής της Σελήνης.

Παρόλο που πολύ συχνά ακούμε την ατάκα «μόνος του σα λύκος», δεν ισχύει καθόλου όσον αφορά τη φύση και το συμβολισμό του ζώου: οι λύκοι ζουν σε ιεραρχημένες ομάδες, με εξαιρετική δομή και σύμπνοια.

Σε αυτό το φεγγάρι, θα ματώσουν όσοι δεν ξέρουν να μοιράζονται ή να σέβονται την ιεραρχία.

Όχι από τυπικότητα, φυσικά, αλλά από πραγματική αναγνώριση της αξίας στη δουλειά και την προσφορά ενός μέλους παλαιότερου στην ιεραρχία, είτε σε έναν εργασιακό, είτε σε έναν κοινωνικό ή πνευματικό χώρο.

Αυτή η Σελήνη έρχεται να ταρακουνήσει με κάποιον τρόπο τους θρασείς, τους αγνώμονες και τους κλέφτες κάθε είδους. Χρειάζεται να δούμε με συνέπεια τον εαυτό μας. Πώς κινούμαστε στο κοινωνικό σύνολο; Πώς αντιλαμβανόμαστε τη συνολική δράση;

Το 2019 είναι ένα έτος που γενικά θα προσπαθήσει να φέρει αυτήν την ενσυναίσθηση. Θα παροτρύνει το ομαδικό πνεύμα και τις συνεργασίες με ομάδες, ανθρώπους και κινήματα. Το «εμείς» θα αποκτήσει ένα μεγαλύτερο κοινωνικό εύρος στον ψυχισμό της ανθρωπότητας. Θα μας διδάξει το πώς να αφήνουμε χώρο και για τους άλλους και πως η αρπαγή δεν είναι, εν τέλει, τρόπος καταξίωσης, αλλά ένα αδούλευτο εγώ που πλήττεται από κόμπλεξ κατωτερότητας.

Το ζητούμενο δεν είναι να αφήσετε να σας προσπεράσουν ή να χάσετε τα κεκτημένα σας, αλλά να φανείτε ανώτεροι και σοφότεροι στη διαχείρισή τους. Να ανοίξετε την αντίληψή σας και να δείτε πώς μπορείτε να είστε οι δοξασμένοι νικητές και νικήτριες, ολοκληρωμένοι αρχηγοί. Μη ρίχνετε κλεφτές ματιές στο τι έχει ο άλλος δίπλα – αλλά δείτε τι διαθέτετε εσείς. Τιμήστε το και αναδείξτε το.

Δεν έχετε τίποτα λιγότερο. Δεν υστερείτε σε τίποτα. Απλά δεν το εκτιμήσατε όσο έπρεπε, γιατί ήταν δικό σας. Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να αναδυθεί περήφανα και αγέρωχα.

Όπως ο Λύκος και ο Λέων.

Shakila Ιωάννα Μπράτη
Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Καθοδηγήτρια Κύκλων Γυναικών, Καθηγήτρια Κρυσταλλοθεραπείας, Shaman Earth Keeper, Συγγραφέας

Συνάντηση γυναικών ομάδας Blossoming Goddess με την Shakila Ιωάννα Μπράτη

Κύκλος Γυναικών – Νέα Σελήνη & Πανσέληνος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα