Πανσέληνος στον Ταύρο, η απόλαυση των αισθήσεων!

Ταύρος πανσέληνος

Από την Λίλιαν Σίμου

Η Σελήνη είναι πάντα το γοητευτικό εκείνο σώμα που από την αρχαιότητα μας απασχόλησε και μας εξήρε την φαντασία. Οι φάσεις της, ακολουθούν κάθε φορά τις προσωπικές μας συγκινήσεις και οι συγκινήσεις μας ταυτίζονται με τις φάσεις της.
Αυτή τη φορά, φθάσαμε στην Πανσέληνο που σχηματίζεται στο ζώδιο του Ταύρου. Ζώδιο έξαρσης της Σελήνης, δηλαδή της πλέον δυνατής της θέσης. Σχηματίζεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 7.22 πμ
Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που περιγράφει την ανάγκη της ικανοποίησής μας, σε δύο βασικούς τομείς: την σταθερότητα στην ύλη και στο συναίσθημα.
Καθώς είναι απαραίτητο να νιώσουμε ασφάλεια, το χρήμα και η αγάπη, θα είναι πρωταρχικής σημασίας στη ζωή μας.
Η Πανσέληνος στον Ταύρο ακολουθεί την πρόσφατη δύσκολη Πανσέληνο του μαχητή στον Κριό, στην οποία αναφερθήκαμε τον προηγούμενο μήνα και σχετίζεται με τη γονιμότητα, την επαφή με την ύλη και την ανάγκη των αποκτημάτων. Γιατί ο Ταύρος (ως σημείο του ζωδιακού) «εργάζεται» για να εξασφαλίσει ό,τι θεωρείται αναγκαίο στη ζωή, απολαμβάνει την ομορφιά της ύλης (γεύση, χρώματα, αρώματα, φυτά και χρήμα). Χρειαζόμαστε πλέον πρακτικές απολαβές, ηρεμία και απόλαυση.

Θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε;
Η Σελήνη στην έξαρσή της, υπόσχεται πολλά…

Η υπομονή δεν θα λείψει, ίσως μάλιστα είναι τονισμένες οι απαιτήσεις με εμμονή και πείσμα. Κι αυτό γιατί ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Σκορπιό και τον ωροσκόπο της Πανσελήνου στον Σκορπιό, τονίζουν την ανάγκη να ζητήσουμε πλέον περισσότερο απαιτητικά αυτό που έχουμε ανάγκη, αυτό που αντιπροσωπεύει περισσότερο τον καθένα μας στο βάθος της ψυχής.

Ρεαλιστικά και πρακτικά θα πρέπει να ενδιαφερθούμε πλέον για τον σπόρο που φυτέψαμε τον προηγούμενο μήνα, ακόμη κι αν αυτή η έναρξη ήταν αρκετά παρορμητική ή με κάποιες δυσκολίες, εντάσεις και λάθη. Η κίνηση έχει γίνει, ιδέες, πρωτοβουλίες ή αλλαγές, ήδη είναι στο προσκήνιο.
Η Πανσέληνος του Ταύρου όμως, μας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε το έδαφος, να αναπτύξουμε το έργο μας, να ενδιαφερθούμε για απολαύσεις συναισθηματικές και φυσικές… για την ομορφιά της ζωής!

Με τον ωροσκόπο, τον Ήλιο και τον Δία στον Σκορπιό, το ένστικτο της επιβίωσης, της επικράτησης και του πάθους, υπερέχει και μας καθοδηγεί.
Ο Ερμής στον πρώτο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου, είναι σε μία ιδιαίτερη μοίρα μεταμόρφωσης και βαθιάς συνειδητοποίησης και σε συνδυασμό με τους Δεσμούς της Σελήνης, προτρέπει να ενδιαφερθούμε για ό,τι προσφέρει χαρά και δημιουργία στη ζωή μας. Η εναλλαγή προς μία πιο αισιόδοξη προοπτική, έγκειται στις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε!

Ο Άρης όμως που κυβερνά τον Σκορπιό, κινείται στον Ζυγό, μετριάζει την ένταση και οδηγεί τα βήματά μας με διπλωματικές και εξισορροπητικές επιλογές, ούτως ώστε να συμπορευτούμε και να έχουμε συναλλαγές εποικοδομητικές.

Η Σελήνη βρίσκεται στον τομέα της καθημερινότητας, και η πληροφορία που εισπράττουμε είναι πως πρέπει να δώσουμε πινελιές χαράς και ομορφιάς σε κάθε απλή ή μικρή λεπτομέρεια της ζωής μας. Πολλές φορές, αναζητώντας μεγάλους στόχους, χάνουμε την καθημερινή απόλαυση και δώρα που αξίζουν και κάνουν την καθημερινότητά πιο ωραία. Ο χρόνος κυλά σε μία διαρκή αγωνία και αναζήτηση… Μοιάζει με μία μακρά διαδρομή, όπου ο τελικός προορισμός, αποστρέφει το βλέμμα από τις ευχάριστες στιγμές του ταξιδιού…

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι στον Ζυγό και σε αντίθεση προς τον Ουρανό. Αναδεικνύει με έναν απρόοπτο και ξαφνικό τρόπο, την επιθυμία για ισορροπία σε σχέσεις και συνεργασίες, για προσωπικές απολαβές μέσω αυτών ή κάλυψη αναγκών σε συναισθηματικό επίπεδο.
Καθώς βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα η Αφροδίτη, αν έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο στα θέματα αυτά, θα αντιδράσουμε παρορμητικά για να ξεπεράσουμε το τέλμα. Αν πάλι δεν το αποφασίσουμε εμείς, γεγονότα απρόβλεπτα θα μας παρακινήσουν να αλλάξουμε πορεία. Όπως και να συμβεί, σίγουρα δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε ό,τι έχει φθαρεί, βαλτώσει ή αφήνει κενά και δεν μας ικανοποιεί. Ανομολόγητα όνειρα, εκφράζονται πλέον και ξεκινά ένας νέος δρόμος για μας, με συνειδητές επιλογές.

Ας απολαύσουμε την Πανσέληνο της χαράς και της αγάπης, αγκαλιάζοντας πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό και τις ανάγκες του.
Με αποφασιστικότητα και αισιόδοξη οπτική, ας αγγίξουμε γύρω μας ό,τι ευχαριστεί τις αισθήσεις, ό,τι προσδίδει χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας…

Η Πανσέληνος αυτή, αναπτύσσεται στο Βιωματικό Σεμινάριο που διεξάγεται
Σάββατο 4 Νοεμβρίου, Ώρα 5 – 9 μ.μ.
Λεπτομέρειες βρείτε εδώ:

https://enallaktikiagenda.gr/event/panselinos-tauro-agapi-k-xrima/

Φαέθων Κέντρο Αυτογνωσίας Μελέτης & Έρευνας
Ήβης 25, Αθήνα

Στο σεμινάριο αυτό, η Λίλιαν Σίμου, σύμβουλος αστρολογίας και η Στέλλα Ηλιάδη, κρυσταλλοθεραπεύτρια, θα περιγράψουν αναλυτικά τα δώρα της Πανσελήνου και τον τρόπο να λειτουργήσουμε εναρμονισμένα με αυτήν και να αποφύγουμε τις αδυναμίες της…

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα