Τα πάντα είναι δυνατά για εκείνον που πιστεύει

Τα πάντα είναι δυνατά για εκείνον που πιστεύει

Οι θετικές δηλώσεις δεν είναι μια ξερή παπαγαλία. Όσο τις ομορφαίνεις με ομοιοκαταληξία, με μουσική, ακόμη και με χορό, βοηθάς τα πράγματα να φαίνονται δυνατά κι εύκολα να επιτευχθούν!

Το να προσποιείσαι είναι ένας τρόπος που εντυπώνει το υποσυνείδητο. Αν κάποιος προσποιείται ότι είναι πλούσιος και επιτυχημένος, δηλαδή αν νιώθει και φέρεται έτσι, εν ευθέτω χρόνω θα θερίσει ανάλογα. Τα παιδιά πάντα «προσποιούνται» ρόλους και… «Αν δεν αλλάξετε να γίνετε ωσάν τα μικρά παιδιά, δεν μπορείτε να εισέλθετε στη Βασιλεία των Ουρανών».

Η πνευματική έννοια της προσποίησης που αναφέρει εδώ, δεν είναι εκείνη που συνήθως της προσδίδουμε. Χρειάζεται να «παριστάνει» κάποιος τον πλούσιο – να νιώθει και να φέρεται έτσι – όχι για να κοροϊδεύει τους άλλους, αλλά για να εντυπώνει σωστά το υποσυνείδητο.

Κάποια ήταν πολύ φτωχή, αλλά κανείς δεν μπορούσε να την κάνει να νιώθει φτωχή. Έβγαζε μερικά χρήματα από πλούσιες φίλες, που συνεχώς της υπενθύμιζαν τη φτώχεια της και της έλεγαν ότι έπρεπε να προσέχει και ν’ αποταμιεύει. Σε πείσμα των νουθεσιών τους ξόδευε όλα τα λεφτά της π.χ. σε ένα καπέλο ή για να κάνει δώρο σε κάποιον. Και ήταν σε εκστατική κατάσταση του νου.

Οι σκέψεις της ήταν πάντα σε όμορφα ρούχα, δαχτυλίδια και καλούδια, χωρίς όμως να φθονεί τους άλλους. Ζούσε στον κόσμο του θαυμαστού και μόνον πλούτη της φαίνονταν αληθινά. Σύντομα παντρεύτηκε έναν πλούσιο και τα δαχτυλίδια και τα καλούδια απέκτησαν υπόσταση.

Διαβάστε επίσης: Επιστημονική ανακάλυψη υποδηλώνει ότι η συνειδητότητά μας ίσως συνδέεται άμεσα με το φως!

Ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς η ειλικρινής θετική αντιμετώπιση αντίξοων συνθηκών κάνει να εκδηλωθεί το επιθυμητό καλό του ανθρώπου.

Προσέξτε όμως μια βασική λεπτομέρεια: Εάν υπήρχε ο παραμικρός φθόνος ή άλλο αρνητικό συναίσθημα εκεί, το υποσυνείδητο δεν θα ξεγελιόταν με τίποτα!

Τότε η υλοποίηση δεν θα ήταν εφικτή. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχει ειρήνη ή ευτυχία στον άνθρωπο, μέχρι να σβήσει κάθε φόβο από το υποσυνείδητό του. Ο φόβος είναι ενέργεια προς λάθος κατεύθυνση και πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου ή να μεταστοιχειωθεί σε πίστη. Όλα τα πράγματα είναι δυνατά, για όποιον πιστεύει.

Αυτό το έχουν πει όλοι οι δάσκαλοι και σοφοί. Τι παραπάνω χρειάζεται, για να καταλάβουμε ότι ο φόβος απλώς δεν οδηγεί πουθενά; Και ότι είναι η βασική αιτία πίσω από τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε;

Συχνά με ρωτούν μαθητές μου: «Πώς μπορώ ν’ απαλλαγώ απ’ το φόβο;» Τους απαντώ: «Με το να πας προς εκείνο που φοβάσαι. Το λιοντάρι αντλεί την αγριότητά του απ’ τον φόβο σου». Πήγαινε προς το λιοντάρι και θα εξαφανιστεί· τρέξε μακριά του και θα σε κυνηγήσει.

Η πνευματική αντιμετώπιση του φόβου δε διαφέρει τελικά και πολύ απ’ την υλική. Αντιμετώπισε κατά πρόσωπο το φόβο σου και θα δεις ότι υφίσταται μόνον επειδή πιστεύεις ότι κάτι έχει τη δύναμη να σε φοβίζει.

Ίσως κάποιος φόβος αφορά αρρώστια ή μικρόβια. Τότε θα πρέπει να είναι άφοβος και αδιατάρακτος σε μια περίσταση γεμάτη μικρόβια, και θα είναι απρόσβλητος.

Ένας μπορεί να «κολλήσει» μικρόβια μόνον, όταν δονείται στην ίδια συχνότητα του μικροβίου. Ο φόβος ρίχνει τον άνθρωπο στο επίπεδο του μικροβίου.

Μικρόβια θα υπάρχουν στον Υπερσυνείδητο ή Θεϊκό Νου, άρα είναι απλώς του ανθρώπου η μάταιη φαντασίωση.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι ο φόβος της αρρώστιας είναι η κύρια αιτία της αρρώστιας! Ούτε τα μικρόβια ούτε τίποτα άλλο.

Μη δίνεις λοιπόν τη δύναμη στα μικρόβια να σε βλάψουν, ανησυχώντας με το παραμικρό για την υγεία σου. Εμπιστέψου τη σοφία του σώματός σου.

Η απελευθέρωση του ανθρώπου θα ‘ρθει εν ριπή οφθαλμού, όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη στο κακό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεώργιου Κυρίτση «Υλοποίησε Το Σύμπαν Σου» απότις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα