Το συγκινητικό παράδειγμα του Νταβίδ Μεχία

Το συγκινητικό παράδειγμα του Νταβίδ Μεχία

Υπάρχει ένας άντρας που θα ήθελα να τον είχατε γνωρίσει. Με σύστησαν όταν ήμουν στην Πόλη του Μεξικού για μια ομιλία μου σε ηγέτες διαφόρων επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Με συγκίνησε με την ιστορία του. Και μου δίδαξε ταπεινότητα με το κουράγιο του.

Ο Νταβίδ Μεχία γεννήθηκε δίχως αφτιά. Οι γιατροί πρόβλεψαν ότι θα υπέφερε από κακή ακοή σε όλη την παιδική ηλικία του και ότι πιθανότατα δεν θα απολάμβανε μια ολοκληρωμένη ενήλικη ζωή.

Τα νιάτα του τα πέρασε κάνοντας τη μια εγχείρηση μετά την άλλη, με πολύ πόνο και με την οδυνηρή κοροϊδία των συμμαθητών του που τον χλεύαζαν για την εμφάνισή του. Όμως ο Νταβίδ επέμενε. Πάρα πολλές φορές, το μεγαλείο καθορίζεται από το αν θα επιμείνεις παρά τις αποτυχίες ή αν θα τις αφήσεις να σε καταβροχθίσουν. Ο Νταβίδ ονειρευόταν. Δούλευε σκληρά. Με πίστη. Επειδή γνώριζε πως ο προορισμός του ήταν να καταφέρει σπουδαία πράγματα.

Ο Νταβίδ Μεχία ήταν ευλογημένος. Με δυνατό μυαλό. Με μεγάλη καρδιά. Με ρωμαλέο πνεύμα. Και με θαυμάσιους γονείς, που του έλεγαν σχεδόν καθημερινά ότι αν αναζητούσε τα καλύτερα στη ζωή, θα τα έβρισκε. Τον ενθάρρυναν να μη θεωρήσει ποτέ θύμα τον εαυτό του. Του έλεγαν να βρει την ευκαιρία ανάμεσα στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε. Και τα κατάφερε. Με μαεστρία.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες πρακτικές του Robin Sharma, για μια υπέροχη ζωή

Ο άντρας που γνώρισα στην πόλη του Μεξικού είναι ηγέτης. Είναι ήρωας. Είναι έμπνευση. Γιατί;

Επειδή πήρε αυτά που του έστειλε η ζωή και μετέτρεψε σε χρυσάφι εκείνα για τα οποία οι πιο πολλοί από εμάς θα περνούσαμε τις μέρες μας πενθώντας. Έχει πλέον προσθετικά αφτιά. Είναι υγιής και ιδιαίτερα ζωηρός. Έχει πετύχει εξαιρετικά κατορθώματα στη σταδιοδρομία του. Βρήκε τον μεγάλο έρωτα και τη χαρά.

Έχει περισσότερους φίλους συγκριτικά με τους πιο πολλούς ανθρώπους που γνωρίζω (πολύ περισσότερους από εμένα). Και έχει εντυπωσιακά θετική στάση σε έναν κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να παραπονεθούν δαπανούν τον περισσότερο χρόνο τους γκρινιάζοντας για πράγματα ασήμαντα.

Μπορείτε να καταριέστε το σκοτάδι ή να ανάψετε ένα κερί και να φανείτε ηγέτες. Η ζωή έχει να κάνει με το πώς αξιοποιείτε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Και οι καθημερινές επιλογές σας στοιβάζονται για να πλάσουν το πεπρωμένο σας. Από μέρα σε μέρα. Από βδομάδα σε βδομάδα. Από μήνα σε μήνα. Από χρόνο σε χρόνο.

Ο Νταβίδ Μεχία γνωρίζει πώς να κάνει τις επιλογές που θα τον ανυψώσουν στην κορυφή του δικού του βουνού. Το ίδιο γνωρίζετε κι εσείς.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma «Για Μια Υπέροχη Ζωή Μέρος 2ο» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα