Τι είναι το Πεδίο Δυνατοτήτων και πώς μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε μαζί του

Τι είναι το Πεδίο Δυνατοτήτων και πώς μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε μαζί του

Αν έχετε αλλάξει ποτέ μελάνι στον εκτυπωτή (και είμαι σίγουρη ότι το έχετε κάνει γιατί χρειάζονται αλλαγή συχνά) σίγουρα θα θυμάστε το μήνυμα εγκατάστασης στην οθόνη του υπολογιστή σας που σας ζητά να ευθυγραμμίσετε πέντε-έξι οριζόντιες γραμμές. Πρέπει να διαλέξετε ποιο από τα παραδείγματα έχει την καλύτερη ευθυγράμμιση, γιατί όταν οι κεφαλές του εκτυπωτή είναι καλά ευθυγραμμισμένες έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην εκτύπωση.

Η ίδια αρχή λειτουργεί και στην καθημερινή ζωή. Όταν είμαστε σωστά ευθυγραμμισμένοι με το πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων, δεν υπάρχει αντίσταση. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη ροή της μελάνης (ή, στη δική μας περίπτωση, της αγάπης και της χαράς). Όταν οι κεφαλές είναι σωστά ευθυγραμμισμένες, όλα ρέουν ομαλά, όλα λειτουργούν κανονικά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωή μας εκτός ευθυγράμμισης. Αντί να τραγουδάμε το It’s a Wonderful World του Λιούις Άρμστρονγκ, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας ώστε να λειτουργεί με αγάπη και θετικές προσδοκίες, καθόμαστε και αναλύουμε και διυλίζουμε την τωρινή μας κατάσταση.

Η λογική μας είναι κάπως έτσι:

«Να είσαι καλός μαζί μου, και τότε θα σκεφτώ το ενδεχόμενο να σε αγαπήσω».

«Πάψε να βρίζεις το κόμμα που υποστηρίζω, και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε».

«Δώσε μου λεφτά, και τότε θα νιώσω χαρά».

Όμως, δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Δεν ευθυγραμμιζόμαστε έτσι με το ΠΔ (Πεδίο Δυνατοτήτων).

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του μασάζ στη θλίψη και τα ψυχικά τραύματα

Ευθυγραμμιζόμαστε με το ΠΔ αγαπώντας τους πάντες, βλέποντας το «πρόσωπο του Θεού» σε όλα, νιώθοντας ευτυχισμένοι, νιώθοντας χαρούμενοι, ό,τι κι αν συμβαίνει. Αντί να αφήνουμε τη «φαινομενική πραγματικότητα» να υπαγορεύει τα αισθήματά μας, ευθυγραμμιζόμαστε με το ΠΔ, το οποίο γνωρίζει μόνο την αγάπη, την ειρήνη και την τέλεια ικανοποίηση.

Όταν συνεχίζουμε να γογγύζουμε επειδή κάποιος δεν φέρεται όπως θέλουμε, στερούμε από τον εαυτό μας αυτή την ευθυγράμμιση.

Το ΠΔ είναι καθαρή αγάπη, και όταν εμείς έχουμε για κύρια ασχολία μας να τεκμηριώνουμε και να συζητάμε τα επιφανειακά φαινόμενα, τότε δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι μαζί του.

Επιπλέον, σε σχέση με όλες εκείνες τις προθέσεις που θέλουμε να εκδηλώσουμε, μόλις ευθυγραμμιστούμε με το ΠΔ, όλα όσα χρειαζόμαστε ή θέλουμε, εμφανίζονται αμέσως. Δεν υπάρχει καμία αντίσταση.

Ουσιαστικά, η ευθυγράμμιση και η φώτιση είναι συνώνυμα. Από τη στιγμή που θα ευθυγραμμιστείτε με το ΠΔ, έχετε τα πάντα. Τα πάντα.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: Ο καλύτερος τρόπος για να ευθυγραμμίσετε τις κεφαλές σας είναι να αγαπάτε όλα τα ολογράμματα. Η «φαινομενική πραγματικότητα» είναι παλιά ιστορία. Αγνοείτε ό,τι δεν σας ευχαριστεί. Είναι ξεπερασμένο. Είναι παρελθόν. Και θα πάψει να υπάρχει μόλις ευθυγραμμίσετε τις κεφαλές της αγάπης και της χαράς.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Pam Grout «Ε3» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα