Πέντε πεποιθήσεις που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα

Πέντε πεποιθήσεις που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα

Το σύστημα που διαμορφώνει την πραγματικότητα μας είναι το σύστημα των πεποιθήσεών μας. Είναι ο αλγόριθμος που αποφασίζει τους κανόνες που ζούμε, τι αντιλαμβανόμαστε και πώς μας επηρεάζει.

Ο κόσμος που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι το αποτέλεσμα των πεποιθήσεών τους ότι οι άλλοι είναι εκεί έξω για να τους υπονομεύσουν και να τους βλάψουν, ότι οι καλοί άνθρωποι είναι σπάνιοι και ότι υπάρχει περισσότερο κακό παρά καλό στον κόσμο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι τους λείπει από μέσα τους, ότι αυτή την έλλειψη χρειάζεται να την γεμίσουν ή να την αντισταθμίσουν με κάτι που θα τους κάνει να αισθάνονται ολόκληροι.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, που φαίνονται πραγματικές στο ίδιο το άτομο, δεν είναι όμως, τίποτε άλλο από απλές υποθέσεις.

Υπάρχουν κάποιες πεποιθήσεις, που αν ενσωματωθούν στο σύστημα της πίστης μας, θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα, κάτι που σίγουρα, δεν υπάρχει κανένας μας που να μην το θέλει.

1. Ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος άφθονων ευκαιριών

Υπάρχουν περισσότερα από αρκετά από όσα και ό,τι θέλετε στον κόσμο και το μυαλό σας μπορεί να βρει τον καλύτερο τρόπο για να πάρετε αυτό που θέλετε. Οι ευκαιρίες είναι γύρω σας.

2. Οι άλλοι άνθρωποι είναι φίλοι σας

Κανείς δεν είναι εναντίον σας, ο καθένας είναι για τον εαυτό του και όλοι κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν. Κατά πάσα πιθανότητα, οι άνθρωποι θέλουν να είστε ευτυχείς και θέλουν να είναι φίλοι σας.

3. Υπάρχει καλό στον κόσμο

Παρόλο που τα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν όλα τα κακά που υπάρχουν στον κόσμο, αυτά, δεν είναι τίποτα όταν τα συγκρίνετε με το καλό που υπάρχει στον κόσμο. Υπάρχουν τόσα πολλά καλά γύρω σας!

4. Είστε σε θέση να αναλάβετε δράση

Όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες, όταν θέλετε να κάνετε κάτι, είστε σε θέση να αναλάβετε δράση. Είστε σε θέση να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να πάρετε αυτό που θέλετε.

5. Είστε αρκετός έστω κι αν είστε μόνος

Δεν υπάρχει τίποτα που σας λείπει, δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον πιο βαθύ σας εαυτό, είστε εντελώς ολόκληροι και αρκετοί για να είστε ευτυχισμένοι, απλώς, με το να είστε αυτοί που είστε πραγματικά.

Ελένη Παππά

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα