Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα!

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα!

Αφεφήματα από τσουκνίδα, μέντα, λεβάντα, δεντρολίβανο και κάρδαμο! Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα! Ακολουθούν οι ιδιότητές τους.

1. Τσουκνίδα

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα - τσουκνίδα

Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορεί να μας τρομάζουν, αν όμως μαγειρευτούν ή αποξηραθούν δεν προκαλούν κανέναν πόνο όταν τα αγγίζουμε! Η φτωχή τσουκνίδα, που φυτρώνει μόνη της στους αγρούς αλλά και μέσα στην πόλη, είναι ένα από τα πιο θαυματουργά βότανα της φύσης! Οι θεραπευτικές της ιδιότητες ποικίλουν και βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Αναιμία, αρθρίτιδα και αρτηριακή πίεση γίνονται παρελθόν πίνοντας συχνά ρόφημα από τσουκνίδα.

2. Μέντα

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα! - μέντα

Ένα πολύ ευχάριστο και εύγευστο ρόφημα, που εντάσσοντάς το στην καθημερινότητά μας μπορεί να κάνει θαύματα! Πέραν την υπέροχης μυρωδιάς του, μπορεί να μας βοηθήσει σε περιόδους δυσκοιλιότητας, σε προβλήματα ναυτίας, αλλά να επιταχύνει και την ίασή μας σε ξεσπάσματα του ερπητοϊού.

3. Λεβάντα

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα! - λεβάντα

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου όταν ακούμε την «λεβάντα»; Το υπέροχο μωβ χρώμα της και το διακριτικό της άρωμα! Πέραν αυτού, το φυτό της λεβάντας προσφέρει στον άνθρωπο θεραπευτικές ιδιότητες που είναι γνωστές εδώ και αιώνες! Η λεβάντα είναι ένα βότανο που βράζοντάς το και πίνοντας το αρωματισμένο νερό μπορεί να μας ηρεμήσει σε περιόδους έντονου στρες και να μας ανεβάσει τη διάθεση όταν είμαστε «πεσμένοι». Το «τσάι» λεβάντας, είναι σημαντικότατος βοηθός στην αντιμετώπιση πολλών αναπνευστικών προβλημάτων όπως ο βήχας, η βρογχίτιδα ή το άσθμα.

4. Δενδρολίβανο

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα! - δεντρολίβανο

Η χρήση του δενδρολίβανου στην μαγειρική, δεν αποτελεί πρωτοτυπία μιας και  είναι ευρέως γνωστή! Είναι το συστατικό που μεταμορφώνει όποιοδήποτε υλικό, είτε είναι κρέας είτε ζυμαρικά και πατάτες σε έργο γαστρονομικής τέχνης! Παρόλα αυτά, λίγοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το ρόφημα αυτού του μυρωδικού… Σε περιόδους έντονης σωματικής άσκησης και μυικής κόπωσης το δενδρολίβανο κάνει θαύματα! Χαλαρώνει τους μύες, βελτιώνει την κατάσταση του πεπτικού μας συστήματος και φροντίζει το ήπαρ και το ουροποιητικό μας σύστημα.

5. Κάρδαμο

Πέντε πρωτότυπα αφεψήματα που κάνουν θαύματα! - κάρδαμο

Το κάρδαμο, φυτό που μεγαλώνει κυρίως στην Ινδία και την Γουατεμάλα, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να κερδίζει μια θέση στην κουζίνα και την καρδιά μας. Το ρόφημα που παίρνουμε βράζοντας σπόρους ή άνθη κάρδαμου, πέραν της γλυκιάς γεμάτης άρωμα γεύσης, είναι πολύ ευεργετικό. Βοηθάει την δυσπεψία, τους στομαχικούς πόνους και μειώνει τον βήχα, ενώ αν έχουμε πιεί πολύ καφέ, δρα ως φίλτρο, μειώνοντας τα επίπεδα καφεΪνης στο αίμα μας!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα