Πέντε τρόφιμα που τελικά ίσως να μην χρειάζεται να αποφεύγουμε

Πέντε τρόφιμα που τελικά δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε

Όλοι γνωρίζουμε ότι, για να διατηρήσουμε καλή την υγεία μας, θα πρέπει να φροντίζουμε τη διατροφή μας, όσο γίνεται περισσότερο.

Αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού περιτριγυριζόμαστε από ένα σωρό γευστικούς πειρασμούς, που μας καλούν σαν τις μυθικές σειρήνες, τον Οδυσσέα.

Επειδή όμως, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην νοιάζεται για την υγεία του καθώς και για την υγεία των μελών της οικογένειάς του και επειδή όταν μαθαίνουμε κάτι ωφέλιμο, καλό είνα να το μοιραζόμαστε, διαβάστε παρακάτω, κάποια αγαπημένα τρόφιμα που ωφελούν την υγεία μας.

1.Αβοκάντο

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι το αβοκάντο είναι ένα πολύ λιπαρό φαγητό. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε επίσης ότι, το είδος του λίπους στο αβοκάντο είναι στην πραγματικότητα καλό λίπος και μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των αντιοξειδωτικών που περιέχονται μέσα σε αυτό.

2. Βούτυρο

Γνωρίζουμε ότι το βούτυρο είναι η αμαρτία όλων των αμαρτιών όταν πρόκειται για υγιεινά τρόφιμα, αλλά μάθετε και κάτι που αξίζει να το έχετε στο νου σας: Το βούτυρο είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Αυτά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία, οπότε μην φοβάστε και πολύ το πραγματικό βούτυρο.

3. Ο Καφές

Οι εραστές του καφέ, σίγουρα θα χαρούν για αυτό που ακολουθεί: Ξέρατε ότι ένας καφές την ημέρα μπορεί πραγματικά να αυξήσει τη διάρκεια ζωής σας; Ο καφές είναι εξαιρετικά πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Μην πάρετε πάρα πολύ θάρρος όμως, γιατί, περισσότερα από ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά συμπτώματα όπως η αύξηση του ρυθμού σας, προκαλώντας ή αυξάνοντας το άγχος.

4. Φυστικοβούτυρο

Μια απόλαυση από την παιδική μας ηλικία που έχουμε μάθει ότι δεν είναι καλό για μας, ωστόσο, το φυστικοβούτυρο είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να μειώσει δραματικά, τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Όλα εξαρτώνται από το πώς το χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι είναι παρασκευασμένο από φυσικά υλικά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

5. Ψωμί

Έχουμε διδαχθεί ότι το ψωμί είναι ο διάβολος, ωστόσο, ένα καλό ψωμί ολικής αλέσεως είναι γεμάτο με μια δέσμη θρεπτικών ουσιών. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες Β και αντιοξειδωτικά. Μη φοβάστε λοιπόν να τρώτε ψωμί, αρκεί φυσικά, να είναι με μέτρο.

30 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email