Περπάτημα – Ο πιο όμορφος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα μας

Περπάτημα - Ο πιο όμορφος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα μας

Το περπάτημα είναι μία δραστηριότητα η οποία μπορεί να μας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες τους οποίους έχουμε αποκτήσει από την καθιστική ζωή. Προβλήματα της μέσης, προβλήματα του εντέρου, της καρδιάς, σωματικά προβλήματα γενικώς, μειώνονται στο ελάχιστο καθώς αποφασίζουμε να περπατήσουμε μέχρι την επόμενη στάση ή απλά να βγούμε μια γλυκιά βραδιά για περίπατο με έναν φίλο.

Με το περπάτημα το αίμα κυκλοφορεί σε όλο τα σώμα και επιτελεί με ευκολία όλες τις εσωτερικές δραστηριότητες. Η καρδιά δυναμώνει με αποτέλεσμα η πίεση να γίνεται φυσιολογική. Το έμφραγμα παύει να αποτελεί απειλή για ανθρώπους οι οποίοι περπατούν μισή περίπου ώρα την ημέρα. Η “κακή” χοληστερόλη μειώνεται με αποτέλεσμα οι αρτηρίες να διατηρούν την ελαστικότητά τους.

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού καθώς το αίμα σταματά να συμφορίζει τον εγκέφαλο, κάτι που συμβαίνει μονίμως όταν η καθιστική ζωή είναι καθημερινότητά μας. Καθώς το αίμα κυκλοφορεί  μέσα στο σώμα, ο εγκέφαλος σταματά να πιέζεται και εκτός από τον κίνδυνο του εγκεφαλικού, μειώνονται και οι δυσάρεστες αρνητικές σκέψεις οι οποίες προκαλούν άγχος και δυσφορία.

Το περπάτημα βάζει σε κίνηση και λειτουργία όλα τα σπλάχνα του σώματος μην αφήνοντας πολλά περιθώρια δημιουργίας στις πέτρες της χολής και των νεφρών. Επίσης το σκελετικό μας σύστημα βγαίνει κερδισμένο από μερικά λεπτά περπατήματος την ημέρα. Μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος οστεοπόρωσης και κατάγματος καθώς περπατούμε καθημερινά.

Όσο για τα οφέλη σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι πολύ πιο άμεσα και εντυπωσιακά. Με το περπάτημα οι σκέψεις μας μειώνονται και αυτόματα η υπερανάλυση καταστάσεων σταματά. Τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά για την ψυχική υγεία του ατόμου που περπατά.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το περπάτημα όταν θέλουν να βρουν μια λύση σε κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί, όταν θέλουν να συμπεριφερθούν ήπια και όμορφα σε στρεσογόνες καταστάσεις, όταν χρειάζονται έμπνευση. Το περπάτημα βοηθά σε όλες αυτές τις καταστάσεις.

Και φυσικά το περπάτημα μας βοηθά να κάνουμε καινούριους φίλους, να γνωρίσουμε τη γειτονιά μας καλύτερα αλλά και να ανακαλύψουμε μαγευτικά τοπία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια γρήγορη βόλτα το πρωί πριν τη δουλειά είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για να ξεκινήσουμε την ημέρα.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα