Ριμέικ του Πινόκιο με την υπογραφή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ριμέικ του Πινόκιο με την υπογραφή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Το ριμέικ της ιστορίας κινουμένων σχεδίων του Πινόκιο, υπό μορφή «μιούζικαλ» και με πρωταγωνιστές μαριονέτες, ανακοίνωσε το Netflix… και αν νομίζετε ότι αυτά είναι «νέα», διαβάστε και το καλύτερο… το σενάριο, την παραγωγή, αλλά και τη σκηνοθεσία πρόκειται να αναλάβει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο!

H προσαρμογή του παιδικού παραμυθιού, που έγινε ευρέως γνωστό χάρη στη Disney το ‘40, θα είναι και το πρώτο έργο κινουμένων σχεδίων που ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, θα υπογράφει σκηνοθετικά.

«Καμία μορφή τέχνης δεν επηρέασε περισσότερο τη ζωή μου και το έργο μου από τα κινούμενα σχέδια και ο Πινόκιο είναι ο χαρακτήρας με τον οποίο νιώθω περισσότερο συνδεδεμένος» τόνισε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο δελτίο Τύπου του Νetflix.

«Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή, την οποία παραμελεί ο πατέρας του, που χάνεται σε έναν κόσμο τον οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί. Θα βρεθεί σε ένα μοναδικό ταξίδι που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει με σαφήνεια τον πατέρα του και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα πάντα να κάνω αυτήν την ταινία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου» υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επέλεξε η ιστορία του να εκτυλιχθεί στην Ιταλία της δεκαετίας του ’30 και αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του, αν και έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή με την εταιρεία DreamWorks σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο γάτος Σπιρουνάτος» ή «Κουνγκ Φου Πάντα 3».

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα