Τα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Πώς μπορεί κάποιος να έχει ένα ισχυρό διαβατήριο; Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε μια έκθεση σχετικά με την κατάταξη των χωρών, με βάση διάφορους παράγοντες.

Ο δείκτης Nomad Capitalist Passport κατατάσσει 199 χώρες με διαβατήρια από τα περισσότερο σε λιγότερο ισχυρά, με βάση όχι μόνο τον αριθμό χωρών στις οποίες ο κάτοχος του διαβατηρίου μπορεί να εισέλθει χωρίς θεώρηση, αλλά και σε «αντίληψη, διεθνή φορολογία, προσωπική ελευθερία και διπλή υπηκοότητα».

Ιδού τα αποτελέσματα που προέκυψαν:

1.Λουξεμβούργο

Με 177 διαφορετικές χώρες να επισκέπτονται χωρίς θεώρηση, οι πολίτες του Λουξεμβούργου απολαμβάνουν όχι μόνο αυτό το πλεονέκτημα αλλά επίσης και μια λαμπρή φήμη. Αυτό τους καθιστά πρώτους, στον κορυφαίο κατάλογο της Nomad Capitalist.

2. Ιαπωνία

Η χώρα αυτή κατέχει την πρώτη θέση στον δείκτη Henley Passport δεδομένου ότι οι Ιάπωνες μπορούν να επισκεφθούν 180 χώρες χωρίς βίζα! Σε αυτήν την κατάταξη, οι χώρες της Ασίας κερδίζουν περισσότερο από τις ευρωπαϊκές, απ’ ό, τι πριν, δεδομένης της συμφωνίας που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Ασίας, στην αρχή του 2018.

Διαβάστε επίσης: Τα ταξίδια αποτελούν την καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας

3. Ιρλανδία

Αυτή η χώρα κατατάσσεται στις λίστες, αν και με διαφορετικές βαθμολογίες. Ωστόσο, και στους δύο δείκτες, αυτό το διαβατήριο είναι σίγουρα εξαιρετικά ισχυρό. Επιτρέπει την είσοδο σε 176 χώρες χωρίς βίζα, επιτρέπει διπλή υπηκοότητα, ενώ η Ιρλανδία αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο.

4. Σιγκαπούρη

Έχει βαθμολογηθεί διαφορετικά και στις δύο λίστες, αλλά σίγουρα, το διαβατήριο αυτό είναι ισχυρό, λόγω της εισόδου του σε 179 χώρες χωρίς βίζα. Με τα χρόνια, η Σιγκαπούρη αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο. Είναι μια μικρή πόλη-κράτος με τεράστια φήμη!

5. Πορτογαλία

Οι κάτοχοι διαβατηρίων αυτής της χώρας έχουν το προνόμιο να εισέλθουν σε 177 χώρες χωρίς βίζα και μπορούν επίσης να κατέχουν διαφορετικές ιθαγένειες. Η ελευθερία είναι σκόπιμα μεγάλη σε αυτή τη χώρα, γεγονός που βοηθά την Πορτογαλία να κατατάσσεται αξιοσημείωτα υψηλά στους συγκεκριμένους δείκτες.

6. Γερμανία

Αυτή η χώρα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με τη Σιγκαπούρη στον δείκτη Henley, ωστόσο, είναι στον 10ο δείκτη Nomad Capitalists Index. Όπως και στη Σιγκαπούρη, έχει το προνόμιο να επισκέπτεται 179 χώρες χωρίς βίζα.

7. Φινλανδία και άλλες χώρες

Φινλανδία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – οι χώρες αυτές πέφτουν στην 3η θέση στον δείκτη Henley λόγω της προσφοράς τους χωρίς θεώρηση σε 178 διαφορετικές χώρες. Η Δανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σουηδία κατέχουν υψηλότερη θέση και αυτό οφείλεται στη θετική φήμη, σε σχέση με την ελευθερία και τη διπλή υπηκοότητά τους.

8. Νέα Ζηλανδία

Αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο ευτυχισμένα έθνη παγκοσμίως και κατατάσσεται στα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια που προσφέρουν πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε διάφορες χώρες. Περιλαμβάνει επίσης υψηλό επίπεδο ελευθερίας και για τους κατόχους διαβατηρίων, πολλαπλές υπηκοότητες.

9. Μάλτα

Το διαβατήριο της Μάλτας προσφέρει είσοδο σε 173 χώρες. Η ιθαγένεια της Μάλτας μέσω επενδυτικού προγράμματος βοήθησε να κερδίσει σε αυτή την κατάταξη. Όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, προσφέρει στους πολίτες της επίσης, ένα υψηλό επίπεδο ελευθερίας.

10. Βέλγιο

Η χώρα αυτή κατατάσσεται στην πρώτη θέση λόγω της εισόδου της σε 174 χώρες χωρίς θεώρηση. Το Βέλγιο αναγνωρίζεται περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη διαβατηρίων, καθώς προσθέτει όλο και περισσότερες χώρες στον κατάλογό του χωρίς θεώρηση εισόδου.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα