Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού μας

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού μας

Πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσκονίζουμε, σφουγγαρίζουμε, ωστόσο σε όποιον βαθμό και αν συμβαίνουν αυτά (καλό είναι να συμβαίνουν τακτικά), πάντα υπάρχουν κάποιες γωνιές και σημεία που παραμένουν βρώμικα και χρειάζονται ένα κλικ παραπάνω την προσοχή μας.
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στην επιφάνειά τους, φιλοξενούνται εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία και… απειλούν την υγεία μας.

Διαβάστε ποια είναι αυτά:

 • Τηλεκοντρόλ
  Ένα από τα πιο βρώμικα ομολογουμένως σημεία που βρίσκονται στο σπίτι μας, είναι το τηλεκοντρόλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Virginia, το τηλεκοντρόλ είναι η τέλεια εστία για ανάπτυξη μικροβίων, επειδή το χρησιμοποιούμε συχνά και κυρίως… το πιάνουν πολλά χέρια.
 • Πληκτρολόγιο
  Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώει πάνω από τον υπολογιστή; Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που στο πληκτρολόγιο δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη μικροβίων…
 • Οδοντόβουρτσα
  Να μια εστία μικροβίων, η οποία μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία. Ιδανικά, για να την προστατέψουμε, είναι καλό να κρατάμε την οδοντόβουρτσα κλειστή με ειδικό καπάκι και κυρίως μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας, καθώς όταν πατάμε το καζανάκι εκτινάζονται πολλοί μικροοργανισμοί και μικρόβια.
 • Πετσέτες κουζίνας
  Βάσει ουκ ολίγων ερευνών, «φιλοξενούν» κατά προσέγγιση γύρω στα 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας. Είναι καλό να τις πλένουμε τακτικά και να τις αλλάζουμε πολύ συχνά.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα