Αξίζει να πιστεύουμε με πάθος, σε κάτι που ακόμα δεν υπάρχει

Μάθετε να πιστεύετε με πάθος , σε κάτι που ακόμα δεν υπάρχει

Αυτό που λέω είναι ότι, επαναπρογραμματίζοντας τον τρόπο σκέψης σας, ευθυγραμμίζοντάς τον με την επιθυμία σας να είστε και να νιώθετε υγιείς, μπορείτε και θα αλλάξετε τις ανθυγιεινές συνήθειες που προκαλούν σωματικά προβλήματα και διαταράσσουν την ισορροπία σας. Έτσι λειτουργεί ο νόμος. Να πώς το διατυπώνει ο Ουίλιαμ Τζέιμς, πατέρας της σύγχρονης ψυχολογίας:

Υπάρχει ένας νόμος στην ψυχολογία που λέει ότι
Αν πλάσετε στο νου σας μια εικόνα
αυτού που θα θέλατε να είστε,
και αν κρατήσετε αυτή την εικόνα και τη διατηρήσετε
στον νου σας επί αρκετό χρονικό διάστημα,
σύντομα θα γίνετε
ακριβώς αυτό που σκεφτήκατε.

Αυτή είναι η εκπληκτική δύναμη των σκέψεών μας.
Όμως εδώ προχωρώ πάρα από αυτή την ιδέα ότι το σώμα μας ανταποκρίνεται αυτόματα στον αλλαγμένο τρόπο σκέψης σας.
Καθώς αρχίζετε να εξισορροπείτε στερεοτυπικές προσδοκίες για το σώμα σας που δεν εναρμονίζονται με την επιθυμία σας να είστε υγιείς και να νιώθετε καλά, θα παρατηρήσετε μια ακόμα αυτόματη αντίδραση: οι τρόποι συμπεριφοράς σας θα αρχίσουν αυθόρμητα να εναρμονίζονται με τις επιθυμίες που εκφράζετε.

Ίσως συμβεί σταδιακά, όμως θα συμβεί – θα διαπιστώσετε ότι δεν ζείτε πλέον μέσα στο φόβο, υπερβολικά επικεντρωμένοι στην εμφάνισή σας. Αυτή η υπέροχη συναίσθηση της αποδοχής του εαυτού σας συνδυάζεται με μια έντονη επιθυμία να φέρεστε στο σώμα σας με σεβασμό. Οι συνήθειές σας σε ό,τι αφορά στο φαγητό αλλάζουν, χωρίς να πάρετε συνειδητά την απόφαση να αλλάξετε οτιδήποτε.

Δεν μετράτε πλέον τις θερμίδες και απλώς απολαμβάνετε αυτό που τρώτε, ξέροντας ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε την έμφυτη πνευματική σοφία που βρίσκεται στο DNA σας, τη σύνδεσή σας με την Πηγή που δημιούργησε το μωρό που ήσασταν κάποτε.

Βρήκατε τον καλύτερο τρόπο για να εξισορροπήσετε και να απολαύσετε τη ζωή σας, πιστεύοντας ότι οι σκέψεις σας θα προσελκύσουν την υγεία που επιθυμείτε.
Είστε σε θέση να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό το ταξίδι.
Ρίχνοντας συνειδητά το βάρος στο Πνεύμα, μέσω της ενέργειας των σκέψεών σας, στρέψατε τη ζυγαριά προς όφελος των επιθυμιών σας. Το Εγώ σας που ταυτίζεται με το σώμα σας ανέλαβε έναν λιγότερο κυρίαρχο ρόλο. Το Πνεύμα δεν έχει περιττά κιλά, δυσπεψία, λιγούρες ή συνήθειες πολυφαγίας, και σε όλα αυτά είναι που επιλέγετε τώρα να σταθείτε απέναντι.

Επιλέγετε σκέψεις που βρίσκονται σε αρμονία με το Πνεύμα από το οποίο προέρχεστε και εξαιτίας αυτού δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ασθένειες.
Επειδή οι σκέψεις σας είναι πιο γαλήνιες, πιστεύοντας πως οτιδήποτε κάνετε μπορεί να μετατραπεί σε υγιή αντίδραση, υιοθετείτε την ίδια αυτόματη νέα ανταπόκριση σε ό,τι αφορά στην άσκηση και τη σωματική ευεξία. Η διαδικασία αυτή, κατά την οποία επιτυγχάνεται ισορροπία μέσω του οραματισμού, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Ουίλιαμ Τζέιμς.

Είμαι ένα θεϊκά υγιές και ακμαίο ανθρώπινο πλάσμα. Σκεφτείτε το! Πιστέψτε το!
Ακόμα κι αν η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας είναι αυτή ενός υπέρβαρου, πλαδαρού ατόμου, πείτε το έτσι κι αλλιώς.
Εγκαινιάζετε τη διαδικασία κατά την οποία πιστεύετε κάτι που ακόμα δεν υφίσταται. Επικυρώνοντάς το και κάνοντάς το εσωτερική πραγματικότητα, θα ενεργοποιήσετε μια νέα αυτόματη αντίδραση ανάλογη με την επιθυμία σας. Χωρίς να το καταλάβετε, θα πάτε για έναν περίπατο. Στη συνέχεια, ίσως συμμετάσχετε σε κάτι που προηγουμένως σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελούσε τμήμα της ισορροπίας στη ζωή σας – ίσως πάτε για τζόκινγκ, ίσως γραφτείτε σε ένα τμήμα γιόγκα ή στο γυμναστήριο.
Όλα αυτά θα συμβούν χωρίς προσπάθεια από μέρους σας, γιατί πρέπει να δράσετε με βάση τις πεποιθήσεις σας.

Η ανισορροπία ανάμεσα στις επιθυμίες σας για ένα υγιές σώμα που νιώθει καλά και τις ανθυγιεινές συνήθειες που δύσκολα αποβάλλονται δεν αποκαθίσταται απλώς με το να αλλάξετε αυτές τιε συνήθειες.

Πρέπει να επιδείξετε σταθερή αποφασιστικότητα να μάθετε την τέχνη του να πιστεύετε με πάθος σε κάτι που ακόμα δεν υπάρχει, και να αρνείστε να αφήσετε αυτή την εικόνα να διαστρεβλωθεί από εσάς ή οποιονδήποτε άλλον.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Σε αρμονία” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα