«Πλανητάριο Μετεώρων»: Ψηφιακή αναρρίχηση ως την κορφή των « Γιγάντων»

planitario-meteoron-psifiaki-anarrichisi-os-tin-korfi-ton-giganton

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το «Πλανητάριο Μετεώρων», μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία μέσω της τεχνολογίας θα παρέχει στον επισκέπτη ζωντανή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα ψηφιακή ξενάγηση, με ταυτόχρονη χρήση δυναμικών χαρτών και άλλων σύγχρονων οπτικοακουστικών εργαλείων, τρισδιάστατη διαδραστική περιήγηση, η οποία δημιουργεί μια ολοκληρωμένη, πρωτόγνωρη εμπειρία για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα γνωρίσουν αυτόν τον τόπο με την τεράστια ιστορία και γεωλογική αξία και θα έχουν την δυνατότητα να αντικρίσουν ακόμα και την πιο δυσπρόσιτη γωνιά!

planitario-meteoron-psifiaki-anarrichisi-os-tin-korfi-ton-giganton

Το «Πλανητάριο», ξυπνά, ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία των Μετεώρων και των Μοναστηριών, που μοιάζουν να έχουν σκαρφαλώσει σ’ αυτούς τους γιγάντιους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι σχηματίστηκαν πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια.

Δεν θα είναι απλώς μια παρακολούθηση, κάποιας παρουσίασης… Θα είναι μια ξενάγηση δυναμική καθώς οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τις τρισδιάστατες παρουσιάσεις, γίνονται ένα με τον χώρο, τον εξερευνούν. Επιπλέον, θα μπορούν όσοι επιθυμούν, μέσω διαδικτύου να αξιολογήσουν την εμπειρία τους και να διαδώσουν τα συναισθήματά τους, προβάλλοντας έτσι τη Θεσσαλία, με αμεσότητα, παγκοσμίως!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα