Ποιο είναι το χρώμα του δρόμου της ζωής σου; – Ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεία

Nikitaki1

Μέσα από τη διαδικασία της ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, στην οποία εκπαιδεύτηκα με τον ιδρυτή της, Mark Wentworth, που την ασκεί εδώ και 30 χρόνια, η πρώτη πληροφορία που μπορούμε να αντλήσουμε είναι το χρώμα του δρόμου της ζωής μας. Με το χρώμα συνδέομαι από δύο χρονών και όσο πιο πολύ εμβαθύνω μέσα στο ταξίδι του, όσο πιο πολύ εργάζομαι με το χρώμα, τόσο πιο πολύ αναπτύσσομαι, τόσο πιο πολύ διερευνώ  και ανακαλύπτω ή μάλλον ξαναθυμάμαι όλο και πιο πολλές δυνατότητες, όλο και πιο διευρυμένα πεδία νέων ευκαιριών και πιθανοτήτων, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είμαστε οντότητες πολυδιαστασιακές που εμφέρουν τον σπόρο του δημιουργού πολλαπλών πραγματικοτήτων.

Όσοι εργαζόμαστε σε τούτη τη γη με το χρώμα, έχουμε αναπτύξει και διαρκώς αναπτύσσουμε νέες μεθόδους και διαύλους άντλησης και σύνδεσης μέσα από το γιγαντιαίο παγκόσμιο αρχείο πληροφοριών , αυτό που ο Γιουνγκ ονόμασε Συλλογικό Ασυνείδητο, αυτό που έχει ονομαστεί Μητέρα του κόσμου από τους μυστικιστές ή Ακάσα, αυτό που ο Ησίοδος ονόμασε κοσμικό αιθέρα, ή πόσα ακόμα ονόματα… Ο ωκεανός του Άχρονου χρόνου, η ανεξάντλητη θάλασσα της θεϊκής συνειδητότητας, όπου έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον πνευματικό εξοπλισμό για να έρθουμε σε σύνδεση με αυτό. Εμφέρουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλοι μας, αν καταφέρουμε να ξαναθυμηθούμε ποιοι στ΄αλήθεια είμαστε και γιατί βρισκόμαστε εδώ.

Με άλλα λόγια το χρώμα του δρόμου της ζωής είναι η δόνηση, η συχνότητα φωτός που η ψυχή έχει προαποφασίσει πριν τον ερχομό της ώστε να βαδίσει πάνω του. Δεν υπάρχει τυχαιότητα σε σχέση με το χρώμα μας, με τη βασική νότα μας, τον εσωτερικό μας ήχο, τη συχνότητα και δόνησή μας. Μην ξεχνάτε, πως ο κόσμος μας είναι καμωμένος από χρώματα, δηλαδή από πολλές συχνότητες φωτός και ο καθένας από εμάς κινείται σε μια συγκεκριμένη χρωματική συχνότητα, μέσω της οποίας θα εκπληρώσει σε τούτη τη ζωή τη μαθητεία του σε επίπεδο ψυχής, κι ας μην το θυμάται.
Eίναι το χρώμα που αποτελεί την προσωπική μας σφραγίδα, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η χρωματική μας ταυτότητα, που μας αποκαλύπτει και μας υπενθυμίζει την αποστολή μας στη ζωή και ταυτόχρονα μας βοηθά να γειωθούμε και να συνδεθούμε με τον προσωπικό τόπο δύναμής μας.
Είναι ο αληθινός μας τόπος, εκεί όπου είμαστε πλήρεις, ολοκληρωμένοι, ασφαλείς και απολύτως προστατευμένοι. Μας δίνει ένα είδος άδειας για να μπορέσουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να μπορέσουμε να εκδιπλώσουμε σαν το ουράνιο τόξο όλα τα δώρα μας και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας στη ζωή. Είναι το αληθινό μονοπάτι της ψυχής, που βαδίζοντας πάνω του η ύπαρξη θα μπορέσει να τελέσει το μαγικό ταξίδι που έχει προαποφασίσει πριν τον ερχομό της σε τούτη τη ζωή, είναι το μονοπάτι που προχωρώντας το, μπορούμε να συνδεθούμε με την ιερότητα της ύπαρξής μας και των προγόνων μας, το μονοπάτι που μπορούμε να ανακτήσουμε τα χαμένα κομμάτια της ψυχής μας και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Είναι το χρώμα που μας υπενθυμίζει το πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων που ο Πνευματικός Εαυτός μας εμφέρει και μπορεί να μας συνδέσει με αυτό ακριβώς το πεδίο, ώστε να μπορέσουμε να δούμε και να κατανοήσουμε σε βάθος την ουσία και το νόημα των ανθρώπινων εμπειριών μας.

 

Στην εποχή μας ο άνθρωπος απορροφάται τόσο από τα ερεθίσματα της εξωτερικής πραγματικότητας, αυτά που συλλαμβάνει μέσω των αισθήσεών του, που έχει λησμονήσει την εσώτερη πραγματικότητα, που είναι πέρα των αντιληπτικών αισθητηρίων οργάνων. Ο άνθρωπος έχει ξεχάσει τον εσωτερικό του ήχο και το εσωτερικό του χρώμα. Όμως η ψυχή θυμάται καλά, γνωρίζει το χρώμα του μονοπατιού πάνω στο οποίο χρειάζεται να βαδίσει για να εξελιχθεί, για να ολοκληρώσει τη μαθητεία της, για να κλείσει εκκρεμότητες που πιθανώς αφορούν τόσο στο πεδίο των προγόνων της όσο και στο πεδίο προηγούμενων ζωών της, πέραν των ατελών κύκλων της στην παρούσα ζωή.

Μέσα από την πρώτη κιόλας συνεδρία ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, μπορούμε να ξαναθυμηθούμε ποιο είναι το χρώμα του δρόμου της ζωής μας, ποιο είναι το αληθινό μονοπάτι της ζωής μας. Μέσα από την ως τώρα εμπειρία μου, έχω δει ανθρώπους που εκπλήσσονται, όταν ξαναθυμούνται το χρώμα του δρόμου της ζωής τους, μιας και το συγκεκριμένο χρώμα δεν θα το επέλεγαν στη ζωή τους, πράγμα που μας δίνει κάποιες πληροφορίες για το πόσο συνδέεται κανείς με το σκοπό της ζωής του, κατά πόσο βαδίζει εκεί που στα αλήθεια χρειάζεται η ψυχή. Κάποιοι άλλοι αισθάνονται ανακούφιση, ή λύτρωση όταν το ξαναθυμούνται, νοιώθουν πως είναι σε έναν οικείο τόπο σαν αγκαλιά, όπου μπορούν να είναι ασφαλείς ή προστατευμένοι. Άλλοι πάλι, θυμούνται πως το χρώμα αυτό το αγαπούσαν στην παιδική τους ηλικία, αλλά μετά το ξέχασαν. Σε άλλους φέρνει συγκίνηση που τόσο πολύ το είχαν ξεχάσει και το είχαν βγάλει από τη ζωή τους, αλλά αυτό ήταν πάντα εκεί και υπομονετικά περίμενε τη μαγική στιγμή της επανασύνδεσης.

Ποιο είναι το αληθινό χρώμα του μονοπατιού της ζωής σου; Βαδίζεις ήδη πάνω του, είσαι συντονισμένος με αυτό; Πορεύεσαι και ζεις σύμφωνα με τον αληθινό σκοπό της ψυχής σου ή τον έχεις ξεχάσει; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορούν να αναδυθούν και σημαντικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να ξαναθυμηθεί μέσα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες της ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας.

Ζωή Νικητάκη

Eικαστικός – εικονογράφος, σύμβουλος ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας,
Παραμυθοταξιδεύτρια, συγγραφέας, εισηγήτρια σεμιναρίων

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα