Ποιος είναι ο προσωπικός μας ρόλος στο Σύμπαν και πώς να τον βρούμε

Ποιος είναι ο προσωπικός μας ρόλος στο Σύμπαν και πώς να τον βρούμε

Για να γίνεις κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής, το πιο πολύτιμο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου.

Όταν μπορέσεις ν’ απαντήσεις στο ερώτημα «ποιος είναι ο προσωπικός μου ρόλος στο Σύμπαν;» τότε είσαι έτοιμος να βιώσεις όλη την ομορφιά, τη δύναμη και την τελειότητα αυτού του υπέροχου Σύμπαντος. Η συνειδητοποίηση του σκοπού σου σε βοηθάει να καταλάβεις ότι πραγματικά ανήκεις μέσα στο Σύμπαν. Σου επιτρέπει να δεις τον εαυτό σου ως ένα ουσιώδες μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης εμπειρίας. Δε νιώθεις πια αποκομμένος ή μόνος.

Όταν ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός σου, ό,τι και αν σου συμβαίνει έχει νόημα για σένα, επειδή το βλέπεις μέσα στο πλαίσιο της πραγμάτωσης αυτού του σκοπού.

Δεν αντιμετωπίζεις πια καμιά κατάσταση σαν ένα μεμονωμένο κι ασήμαντο περιστατικό της ζωής σου.

Ακόμα, αν αναρωτηθείς με ποιον τρόπο το καθετί που κάνεις εναρμονίζεται με το σκοπό σου, μπορείς ν’ απλοποιήσεις αφάνταστα τη ζωή σου και να εξυψώσεις την ποιότητά της. Μπορεί να επιλέξεις να σταματήσεις να κάνεις κάποια πράγματα και ν’ αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που σ’ εκφράζουν περισσότερο και σου δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Θα σου πρότεινα να συνδέεσαι με το σκοπό σου αρκετές φορές την ημέρα. Μπορείς να τον διαβάζεις, να τον λες φωναχτά ή από μέσα σου, το σημαντικότερο όμως είναι να νιώθεις έμπνευση κάθε φορά που τον αναφέρεις. Με τον τρόπο αυτό συνειδητοποιείς πόσο σημαντικός είσαι μέσα στο Σύμπαν. Παραμένεις επίσης ανοιχτός στην καθοδήγηση της Αέναης Ευφυΐας για κάθε απόφαση που καλείσαι να πάρεις.

Θα σου πρότεινα ακόμα να συνδέεσαι με το σκοπό σου κάθε φορά που κάτι σε προβληματίζει. Μια περίσταση σου φαίνεται δύσκολη, επειδή την αντιμετωπίζεις σαν ένα μεμονωμένο γεγονός. Όταν τη δεις μέσα στο πλαίσιο του σκοπού σου, η οπτική σου γωνία αλλάζει κι αρχίζεις να βλέπεις καλύτερα ποια είναι η σημασία της περίστασης αυτής για τη ζωή σου.

Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία συνειδητοποίησης του σκοπού σου, χαλάρωσε κι ακολούθησε τα τρία βήματα της Άσκησης των Συναισθημάτων. Όταν θα βρίσκεσαι σε κατάσταση βαθιάς γαλήνης κι αγάπης για τον εαυτό σου, θέσε στον εαυτό σου το ερώτημα «ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;» ή «ποιος είναι ο δικός μου, μοναδικός ρόλος μέσα στο Σύμπαν;»

Διαβάστε επίσης: Ο σκοπός μας είναι κωδικοποιημένος στο DNA μας

Άφησε την απάντηση να έρθει αυθόρμητα. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Οι λέξεις που επιλέγεις δεν είναι απαραίτητο να είναι ποιητικές, αυτό που έχει σημασία είναι πώς εσύ νιώθεις με αυτές τις λέξεις.

Όσο πιο απλός είναι ο σκοπός σου, τόσο πιο δυναμικός θα είναι. Πιο κάτω, σου δίνω μερικά παραδείγματα δηλώσεων σχετικών με το σκοπό:

Ο σκοπός μου αποδεικνύει τη χαρά και τη δύναμη μιας ανοιχτής καρδιάς.

Με χαρά εμπνέω τη σοφία και τη δημιουργική μου έκφραση.

Ο σκοπός μου είναι η επιλογή της αγάπης, της χαράς, της ελευθερίας και της αφθονίας.

Εκφράζω την αγάπη και τη δημιουργικότητά μου με αρμονία, ακεραιότητα και χαρά.

Όταν συνδέεσαι με το σκοπό σου, τότε καλωσορίζεις στη ζωή σου την έμπνευση. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να εκφράσει αυτό που πραγματικά είσαι. Και νιώθεις τη χαρά, που είναι η αληθινή σου φύση.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Arnold Patent «Το Πέρασμα Στην Αφθονία» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα