Τα πολύτιμα “5 λεπτά” πριν από τον ύπνο

Τι γίνεται με τα τελευταία λεπτά πριν πέσει κανείς για ύπνο;

Συχνά λέω στον κόσμο ότι, όταν κοιμάσαι, το υποσυνείδητό σου ξεκινά να προγραμματίζεται. Και αν πέντε λεπτά πριν κοιμηθείς σκέφτεσαι όλα τα πράγματα που πήγαν στραβά και ότι είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό και ότι είναι αδύνατον να πάει καλά το τάδε και πως δυσκολεύομαι οικονομικά και πως είμαι άρρωστος, δεν προγραμματίζεις το υποσυνείδητό σου σε αυτήν την αρνητική κατεύθυνση; Και μετά ξυπνάς και το Σύμπαν σου προσφέρει τις εμπειρίες που ταιριάζουν με αυτά που έβαλες εκεί μέσα.

Ναι, συμφωνούμε μαζί σου.

Έτσι, μου φαίνεται πως σε εκείνα τα τελευταία πέντε λεπτά, είναι σαν να βάζεις εκεί μέσα όλα σου τα “ειμί”. Εγώ ειμί ευχαριστημένος. Εγώ ειμί….

Ναι, αλλά δες πώς έχει το πράγμα. Αν έχεις περάσει μία δύσκολη μέρα, δεν αλλάζει έτσι απλά στα τελευταία πέντε λεπτά, γιατί το Σύμπαν δεν ακούει αυτά που λες. Το Σύμπαν ακούει αυτά που αισθάνεσαι. Η καλύτερη ευκαιρία να αισθανθείς πραγματικά καλά είναι μετά από μία νύχτα καλού ύπνου, όταν η αρνητική δύναμη θα έχει καταλαγιάσει, παρά μετά από μία μέρα αύξησής της.

Το έθεσες πολύ ωραία.

Ναι. Σίγουρα, είναι πάντα καλύτερα να μιλάς θετικά. Αλλά μερικές φορές δεν αμφισβητείς κι εσύ ο ίδιος τις σκέψεις σου;
Μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να είναι αυτοί προϊόντα των σκέψεών τους, και όχι το αντίστροφο. Αν έχετε έναν αρνητικό ειρμό σκέψης, κάντε τον αν μπορείτε πιο αόριστο. Μην εστιάζετε στις λεπτομέρειές του.

Τι προάλλες κάποιος χρησιμοποίησε μία εξαίρετη λέξη, κάποιος που ξυπνά σκόπιμα έχοντας υψηλότερη δόνηση και που κατορθώνει συχνά να τη διατηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μας είπε πως ήταν η εξηκοστή ή εβδομηκοστή μέρα που το έκανε. Μας είπε, ” τώρα πια αρχίζω να νιώθω πως είμαι προσδεμένος εδώ πάνω. Μερικές φορές πέφτω, αλλά είναι σαν να με κρατάει ένα ελαστικό καλώδιο, που αμέσως με ξανανεβάζει”.

Και είπαμε ” Αυτό ακριβώς είναι που λέμε για αυτόν τον Μη-Υλικό Εαυτό σας”. Είστε προσδεμένοι σε αυτήν την Αγνή, Θετική Ενέργεια. Αλλά έχετε περάσει τόσο πολύ καιρό σε διαφορετική, χαμηλότερη συχνότητα, που είναι σαν να έχετε τεντώσει το καλώδιό σας όσο γίνεται.

Και τώρα κρέμεστε στην άκρη του, σε δονήσεις που δεν σας εξυπηρετούν και που δεν ταιριάζουν με τον αληθινό σας εαυτό. Αλλά δεν θέλει πολλή προσπάθεια για να επανέλθει η ελαστικότητα.

Είναι σαν εκπαιδευτική διαδικασία; Εννοώ, όπως από τότε που είμαστε παιδιά, που μας λένε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, τι είναι και τι δεν είναι δυνατόν;

Ναι, αυτοί που αγνοούν. Αυτοί που κοιτάζουν από χαμηλότερα δονητικά επίπεδα, που θέλουν να σας προετοιμάσουν για την αναπόφευκτη αποτυχία που θεωρούν ότι θα ζήσετε. Και στην αρχή, αυτό δεν σας άρεσε καθόλου. Στην αρχή διαμαρτυρόσασταν.

Η Πηγή μέσα σας γνωρίζει καλά τον αληθινό σας εαυτό και σας το υπενθυμίζει συνεχώς. Γι΄αυτό έχεις βιώσει, μερικές φορές στη μέση του ύπνου σου, στις 3.13, κάποιες από αυτές τις σκέψεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer & Esther Hicks ” Συν – Δημιουργία ” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα