Πώς να ακολουθούμε την εσωτερική μας καθοδήγηση

Πώς να ακολουθούμε την εσωτερική μας καθοδήγηση

Καθοδηγούμαστε από μέσα μας, από τη διαίσθηση ή το ένστικτό μας, όπως το ονομάζουμε.
Η διαίσθηση μιλά μια απλή γλώσσα. Είτε νιώθει καλά είτε όχι. Όλα τα άλλα είναι λόγια.

Αν ακούτε αυτή την εσωτερική φωνή, αυτή την εσωτερική αίσθηση γνώσης, θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και την εκπλήρωση. Κάνοντας αυτό που νιώθετε σωστό, κάνετε αυτό που είναι σωστό. Αν δεν το νιώθετε σωστό, δεν πρέπει να το κάνετε.

Μπορείτε να ακούτε αυτή την εσωτερική αίσθηση κατεύθυνσης κάνοντας ενστικτωδώς αυτό που νιώθετε ότι είναι σωστό – ή, αλλιώς, μπορείτε να το κάνετε μέσα από έναν εσωτερικό διάλογο. Μπορείτε να ρωτήσετε μέσα σας: “Πώς νιώθω αν κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση;” “Πώς νιώθω αν πορευτώ προς εκείνη την κατεύθυνση;”

Η μία κατεύθυνση μπορεί να σας δίνει την αίσθηση ότι έχει μεγαλύτερη ροή, ενώ με την άλλη μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη αντίσταση. Δείτε προς τα πού νιώθετε καλύτερα, και εμπιστευτείτε την επιλογή σας.

Αν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να κινηθείτε προς την κατεύθυνση της αντίστασης (“Πρέπει να είμαι σίγουρος”, ή “Αυτό θα θέλουν οι άλλοι να κάνω”), τότε η εσωτερική φωνή γίνεται πιο δυνατή.

Το επόμενο επίπεδο επικοινωνίας είναι τα συναισθήματα. Καθώς κινείστε περισσότερο προς την κατεύθυνση της αντίστασης, θα νιώθετε αυτή την αντίσταση να μεγαλώνει. Θα νιώθετε όλο και περισσότερο συναισθήματα δυσάρεστα. Μπορείτε επίσης να δείτε την αντίσταση με όρους πραγμάτων που τείνουν να μη συμβαίνουν. Υπάρχει αντίσταση στην υλοποίησή τους.

Σε κάποιο σημείο μπορεί να πείτε: “Σταμάτα. Άκου. Κοίτα. Έπρεπε να είχα ακούσει τα συναισθήματά μου, τη σιγανή φωνή μέσα μου που μου έλεγε να κάνω το άλλο”. Αυτό σημαίνει ότι ακούσατε τη σιγανή φωνή. Αλλιώς δεν θα μπορούσατε να πείτε “Έπρεπε να είχα ακούσει”.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αλλάξετε γνώμη και να κινηθείτε προς την κατεύθυνση της ροής, προς την κατεύθυνση που σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Τότε υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ζωντάνιας, τα πράγματα σας δίνουν καλύτερη αίσθηση και ρέουν πιο εύκολα, και ξέρετε ότι είστε πάλι στον σωστό δρόμο.

Αν για κάποιο λόγο συνεχίσετε να κινείστε προς την κατεύθυνση της αντίστασης (“Υποσχέθηκα ότι θα το κάνω”, ή “Δεν είναι ακόμη κατάλληλες οι συνθήκες για να κάνω την αλλαγή”, κ.λ.π.), το εσωτερικό μήνυμα γίνεται πιο έντονο, και το επόμενο επίπεδο είναι το σώμα.
Τότε είναι που δημιουργείται ένα σύμπτωμα.
Το σύμπτωμα μιλά μια γλώσσα που αντικατοπτρίζει την ιδέα ότι εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε την πραγματικότητά σας. Όταν το περιγράψετε από αυτή την άποψη, η μεταφορική έννοια του συμπτώματος γίνεται σαφής.
Το σύμπτωμα είναι ο μηχανισμός επικοινωνίας από το βαθύ μέρος του εαυτού σας, που σας μιλά γι’ αυτό που κάνετε στον εαυτό σας, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει ο πραγματικός εαυτός σας, το Πνεύμα σας.

Έτσι, τα επίπεδα επικοινωνίας από τον Ανώτερο Εαυτό στο επίπεδο της προσωπικότητάς σας, μέσα από τη Διασύνδεση Σώματος – Νου είναι:
1. Διαίσθηση
2.Συναίσθημα
3.Σώμα

Το σύμπτωμα στο υλικό επίπεδο αναγκαστικά θα εκδηλωθεί μέσα από την υλική πραγματικότητα, μέσα από κάποιο “ατύχημα”, για παράδειγμα, ή κάποιον μικροοργανισμό.
Τα μέσα της εκδήλωσής του δεν είναι τόσο σημαντικά όσο το τελικό αποτέλεσμα, το ίδιο το σύμπτωμα και το μήνυμα που σας στέλνει.
Για παράδειγμα, αν το σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα ατυχήματος, μπορούμε να ρωτήσουμε τι σας οδήγησε να είστε σε αυτή την κατάσταση.
Αν το σύμπτωμα οφειλόταν σε κάτι που φάγατε, μπορούμε να ρωτήσουμε τι σας οδήγησε να το φάτε.

Αν το σύμπτωμα οφειλόταν σε κάποιον μικροοργανισμό, μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί προσβληθήκατε από αυτόν, όταν κάποιοι άλλοι δεν προσβλήθηκαν, ή τι σας οδήγησε να είστε στο συγκεκριμένο μέρος τη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να προσελκύσετε αυτό τον μικροοργανισμό.
Μην ξεχνάτε ότι πάντα καθοδηγείστε από το Πνεύμα σας.

Το σύμπτωμα σας λέει κάτι για την ανεπίλυτη ένταση που υπάρχει στη συνειδητότητά σας για κάτι που συνέβαινε στη ζωή σας εκείνη την περίοδο.
Συγκεκριμένα συμπτώματα στο σωματικό επίπεδο αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες εντάσεις στη συνειδητότητά σας και συγκεκριμένους τρόπους ζωής που συνδέονται με τα συμπτώματα.

Όταν κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που σας λέει το σύμπτωμα ότι κάνετε, αυτό σημαίνει ότι πήρατε το μήνυμα του συμπτώματος σε κάποιο επίπεδο και το καταλάβατε.
Το σύμπτωμα δεν έχει πλέον λόγο να βρίσκεται εκεί, και μπορεί να αποβληθεί, ανάλογα με το τι επιτρέπετε στον εαυτό σας να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να συμβεί.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Martin Brofman “Ενεργειακή Θεραπεία” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα